szerda, október 23, 2024
KezdőlapMotoGPRazgatlıoğlu továbbra is a MotoGP-ben akar versenyezni, de Marc Márquez példáját nem...

Razgatlıoğlu továbbra is a MotoGP-ben akar versenyezni, de Marc Márquez példáját nem követné

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Kenan Sofuoğlu kijelentette, még mindig az a cél, hogy Toprak Razgatlıoğlu 2026-ban a MotoGP-ben induljon. A török versenyző menedzsere azt is hozzátette, hogy mindenképpen gyári specifikációjú motort szeretnének.

Toprak Razgatlıoğlu már első évében megnyerte a Superbike-világbajnokságot a BMW-vel, amivel a közvélemény jelentős részét nagyon meglepte. A török pilóta remek teljesítményt nyújtott, és az idény közepén megdöntötte a zsinórban elért győzelmek rekordját. Sokan úgy vélik, hogy a MotoGP-ben is megállná a helyét, és a jelek szerint erről még mindig nem tett le, ahogyan menedzsere, az ötszörös Supersport-világbajnok Kenan Sofuoğlu sem.

Nyáron maga a jelenleg 41 éves exmotoros dobta be a követ az állóvízbe, amikor kijelentette, a BMW tudtára adták, hogy szeretnének a királykategóriába igazolni. Ezt aztán igyekeztek elsimítani, hiszen a két fél 2025-ig kötött szerződést, ám azután ilyesmi nem gátolja meg őket a váltásban, legalábbis a mostani helyzet alapján. Sofuoğlu pedig leszögezte, továbbra sem tettek le a csúcskategóriáról.

Ha ez blöff volt, nem jött össze: Razgatlıoğlu menedzsere máris visszakozott a MotoGP kapcsán

- Advertisement -

2026-ban szeretnénk a MotoGP-be igazolni, ez a célunk – nyilatkozta a GPOne.com-nak adott interjújában. – Minden előttünk álló lehetőséget meg fogunk vizsgálni. Ha nem kapunk megfelelő ajánlatot, akkor talán itt, ebben a bajnokságban maradunk. Jelenleg a BMW a prioritásunk, de nem tudjuk, mi lesz 2025 után. Meg kell néznünk, milyen opciók kínálkoznak, aztán meglátjuk, mit csinálunk.”

Hogy mi számít megfelelő ajánlatnak? Nos, az biztos, hogy Razgatlıoğlu és menedzsere gyári specifikációjú motort akarnak. Mindez persze nem feltétlenül jelent gyári csapatot, hiszen például a Pramac idén és jövőre is a legújabb gépet kapja, csak 2025-től már nem a Ducatitól, hanem a Yamahától. Egy ilyen konstrukció tökéletesen megfelelne nekik, de a szatellitcsapatnál versenyző és azzal szerződésben álló, tavalyi motort hajtó Marc Márquez idei helyzete már nem.

Gyári csomagot és szerződést szeretnénk, ahogyan az például a Pramac és Jorge Martín esetében működik – fogalmazott Sofuoğlu. – Egy olyan megállapodás nem érdekel minket, mint amilyennel Marc Márquez rendelkezik a Gresininél. Azért mondom ezt, mert Marc mögött nagy támogatás és erő áll, míg nekünk Törökországban nincs szponzorációnk, nemhogy súlyunk a támogatást illetően. Szóval meglátjuk, hogyan kell cselekednünk.”

Hogy a török versenyző-menedzser párosnak sikerül-e elérnie a célját, az jövőre kiderül, mindenesetre aligha lesz egyszerű dolgok. Bár Razgatlıoğlu kétségtelenül kiválóan szerepel a Superbike-vb mezőnyében, egyfelől a MotoGP-motorra át kell állni, másfelől 2026-ban már a 30. életévét fogja betölteni, vagyis addigra már finoman szólva sem lesz fiatal, legalábbis motorsportos mércével.

Megy még valaha Razgatlıoğlu a MotoGP-be? – akár Rossi is segíthet megvalósítani az álmot

- Advertisement -