csütörtök, október 24, 2024
KezdőlapMotoGPA Ducati vezére szerint Marc Márquez Ausztráliában bebizonyította, hogy újra a „MotoGP...

A Ducati vezére szerint Marc Márquez Ausztráliában bebizonyította, hogy újra a „MotoGP csúcsán” van

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Gigi Dall’Igna értékelte Marc Márquez ausztráliai futamgyőzelmét. A Ducati versenyrészlegének általános igazgatója nem fukarkodott a dicsérő szavakkal.

Emlékezetesre sikerült Marc Márquez számára az Ausztrál Nagydíj. A nyolcszoros világbajnok már szombaton megmutatta, hogy fekszik neki a Phillip Island-i pálya, hiszen az időmérőn és a sprinten is második lett. Azonban a főfutama szörnyűen indult: a rajt előtt egy szúnyog miatt letépte a sisakfóliáját, amely beesett a motorja alá. Emiatt aztán a hátsó kereke látványosan kipörgött, és így az első métereken nagyon visszaesett, egy ideig a tizenharmadik helyen haladt.

Egy szúnyog miatt kellett megszegnie a versenyzők közötti megállapodást Marc Márqueznek

- Advertisement -

Végül azonban ez sem állította meg, hiszen sorban megelőzte az összes vetélytársát, majd begyűjtötte az idei harmadik főfutamgyőzelmét. Erről a teljesítményről nemrég Gigi Dall’Igna, a Ducati versenyrészlegének általános igazgatója is megemlékezett. Az olasz szakember biztosan elégedetten figyelte Márquezt, hiszen a spanyol pilóta jövőre már a bolognaiak gyári alakulatát fogja erősíteni.

„Ez volt az idei szezon tizenhatodik Ducati-győzelme! Ráadásul hat motorunk zárt az első hat helyen, ez egy újabb nagyszerű eredmény, amelyet együtt ünnepelhetünk – nyilatkozta Dall’Igna. – És egyben egy újabb nagyszerű alkalom arra, hogy köszönetet mondjunk mindazoknak, akik a Ducati Corse csodálatos családjához tartoznak. Marc Márquez fantasztikus módon bezsebelte az idei harmadik győzelmét, és ezzel ismét megerősítette, ha erre egyáltalán szükség volt, hogy újra nagyon is ott van a MotoGP csúcsán.”

„És ezt a maga utánozhatatlan módján, egy hihetetlen felzárkózással, amellyel azonnal, lefegyverzően az élmezőny közelébe ért, majd egy [Jorge] Martínnal vívott körömrágós párbajban vitte véghez – folytatta a dicséretet. – Ez egy igazi mestermű volt tőle, az egyik legkedvesebb pályáján. »Megvadult«, nem kímélte magát, ahogy akkor szokta, amikor győzelmet szimatol. Ilyenkor pedig fékezhetetlen. De az erősségét igazán az mutatta meg, hogy egy ennyire szerencsétlen rajt után azonnal talpra állt, és győztes mentalitással minden és mindenki fölé erőltette magát. Még Martínnal szemben is meg tudta ezt csinálni, bár az igazat megvallva neki kétségtelenül több vesztenivalója volt, mint Márqueznek, a bajnoki küzdelem miatt.”

Marc Márquez ismét bizonyította, más bolygóról érkezett

- Advertisement -