back to top
2024. október 24. 17:09
KezdőlapMotoGPAcosta megkapta az orvosi engedélyt a versenyzésre, de a „fájdalom lesz a...

Acosta megkapta az orvosi engedélyt a versenyzésre, de a „fájdalom lesz a határ” számára Buriramban

Pedro Acosta motorra ülhet a Thai Nagydíjon, mivel csütörtökön megkapta az orvosi jóváhagyást. Viszont az újonc továbbra is komoly fájdalmakkal küzd a Phillip Island-i bukása nyomán.

Nem alakult jól az Ausztrál Nagydíj Pedro Acosta számára. Az újonc ugyanis akkorát esett a sprinten, hogy ki kellett hagynia a főfutamot. Egyébként a következményeken kívül maga a bukás is meglepte, elmondása szerinte még soha nem történt vele olyan, mint a szombati viadal tizenegyedik körében.

Acosta soha korábban nem szenvedett ilyen balesetet, a következő hétvégén sem biztos az indulása

Az esés után előbb a pálya orvosi központjába, majd a melbourne-i kórházba vitték, ahol kiderült, hogy szerencsére nem szenvedett el komolyabb törést. Azonban így sem engedélyezték neki, hogy vasárnap motorra üljön. Ráadásul sokáig az is kérdéses volt, hogy a Thai Nagydíjon részt vehet-e.

Csütörtökön délelőtt aztán átesett az utolsó ellenőrzésen, amely során megkapta az engedélyt arra, hogy rajthoz álljon Buriramban. Viszont bár szerencsére műtétre későbbre sem lesz szüksége – legalábbis a mostani állapota alapján –, a fájdalmai még nem teljesen múltak el.

A gyári Ducati és Martín is megszerezhet egy bajnoki címet a thaiföldi hőségben – hétvégi menetrend

„A hétvégén a fájdalom lesz a határ nekem, azt mondta az orvos – árulta el Acosta. – Persze majd meglátjuk, hogy valójában mi lesz. A jó dolog az, hogy már szinte minden mozgásformát fájdalom nélkül tudok végezni – inkább akkor érzek fájdalmat, amikor megfogok valamit.”

„De azért most már sokkal jobb az állapotom. Volt néhány napom fizioterápiával és más pályán kívüli dolgokkal. Mindenesetre már sokkal jobban érzem magam – jegyezte meg, majd rátért a sérülésére. – Részleges ínszalagszakadás volt. Ezt valahogy úgy írnám le, hogy elég erőszakosan »ment ki«, és ezzel mindent eléggé elrontott. Mindegy, az van, ami van, legalább az elmúlt pár napban már sokat javult, aminek örülnünk kell.”

Acosta kimondottan rosszkor szenvedte el ezt a sérülést, hiszen egy három egymást követő fordulóból álló sorozat első állomásán történt vele a szerencsétlenség. „Ezek a dolgok akkor jönnek, amikor jönniük kell – mondta filozofikusan. – De az biztos, hogy nem ez volt erre a legjobb pillanat. Meglátjuk, hogy mi lesz, és hogyan tudom ezt kezelni a hétvége folyamán. Legalább ez egy olyan pálya, amelyik kedvezhet nekünk, mivel itt sok a fékezés és a kigyorsítás. Majd meglátjuk, hogyan kezdjük a hétvégét, és hogyan tudunk boldogulni.”

A GasGas versenyzője végül a felépüléséről is szót ejtett. „Az orvosok néhány hetet mondanak, nagyjából kettőt – fedte fel Acosta. – Persze nehéz lenne megmondani, hogy pontosan mennyi lesz, mindenesetre most már jobban érzem magam, elég sokat javult az állapotom az elmúlt napokban. Eddig főleg az volt a probléma, hogy nem tudtam felemelni a karomat.”