back to top
2024. április 30. 15:55
KezdőlapMoto2Összetett elsőséget hozott az olasz versenyző győzelme Argentínában

Összetett elsőséget hozott az olasz versenyző győzelme Argentínában

Nem mindennapi hármas csatát tartogatott számunkra a középső géposztály futama Argentínában. Tony Arbolino ellen azonban nem volt ellenszere sem Jake Dixonnak, sem Alonso Lópeznek.

A Moto2-es géposztály futamát esős versennyé nyilvánították a rajtnál, ezáltal a versenytávot 14 körre csökkentették. Ai Ogura nagyszerűen teljesített sérüléséből visszatérve, azonban mára úgy döntött, hogy visszalép az Argentin Nagydíjon való indulástól.

Alonso López rajtja rettenetesen sikerült, de az első pár kanyarban sikerült visszaverekednie magát az első négy közé. Arón Canet vette át a vezetést, mögötte az újdonsült apuka, Jake Dixon érkezett. Pedro Acosta a 14. helyre esett vissza.

A második körre fordulva Dixon átvette a vezetést, López megelőzte Canetet, akit dupla hosszú körös büntetésre ítélték, mert kiugrott a rajtnál. A célegyenes ráfordítóban a pole pozícióból induló spanyol versenyző az élre tört.

Az első négy versenyző, Tony Arbolinóval kiegészülve elszakadt egy kissé az üldözőktől, Canet pedig letöltötte az első hosszú körös büntetését, az ötödik helyre esett vissza. López óriási tempót diktált az élen, előnye már majdnem egy másodperc volt.

Canet második hosszú köre is nagyszerűen sikerült, egyáltalán nem veszített pozíciót. Arbolino azonban elkezdte megközelíteni a kisebb hibákat vétő Lópezt. Az olasz versenyző hat tizedre faragta a különbséget közte és spanyol versenytársa között. Canet eközben megelőzte Bindert, de lendületben maradt, így elindult az első boly után.

Dixon a harmadik helyen megfutotta a verseny leggyorsabb körét, de egyelőre nem előzte meg Arbolinót. Acosta kiszorult a pontszerzők közül. López előnye elfogyott, majd hatalmas csata vette kezdetét az első három versenyző között, de pozíciócsere nem történt.

López újra elkezdte építeni előnyét az élen, folyamatosan a kigyorsításokra koncentrált. Eközben a pálya elkezdett szépen lassan felszáradni, egyre kevesebb vizet vertek fel a versenyzők.

Acostának sikerült beverekednie magát a pontszerzők közé, a fiatal versenyző a 12. helyen haladt. Arbolino menet közben utolérte Lópezt az élen. A spanyol hibájának köszönhetően az olasz versenyző átvette a vezetést.

Dixon volt a legnagyobb haszonélvezője Arbolino és López csatájának, pillanatok alatt felért a pole pozícióból induló versenyzőre. Az utolsó kört a Marc VDS pilótája kezdte meg az élen, és nem is talált legyőzőre a célvonalig.

A futam végeredménye: