back to top
2024. október 18. 07:18
KezdőlapMotoGPEldőlt, hogy Bagnaia részt vehet-e hazai versenyén ijesztő balesete után

Eldőlt, hogy Bagnaia részt vehet-e hazai versenyén ijesztő balesete után

A Ducati bejelentette, hogy a múlt héten balesetet szenvedő Francesco Bagnaia átment az orvosi vizsgálaton, így ott lehet a San Marinó-i Nagydíjon. Az olasz pilótának így egyetlen hétvégét sem kell kihagynia.

Francesco Bagnaia rendkívül ijesztő balesetet szenvedett a múlt heti Katalán Nagydíj első körében. A 2-es kanyar kijáratában óriási highside-ot produkált, ami már önmagában nagy esés lett volna, de az igazán ijesztő jelenetsor utána következett. Brad Binder ugyanis nem tudta őt kikerülni, és keresztülhajtott a Ducati gyári versenyzőjének lábán.

Bagnaiát mentővel előbb az orvosi központba, majd egy barcelonai kórházba szállították, ahol a vizsgálatok kimutatták, hogy szerencsére nem szenvedett súlyos sérülést. A címvédőnek csupán zúzódásai vannak, de nem tört el semmije, így valószínű volt, hogy már a most következő San Marinó-i Nagydíjon is ott lehet a pályán. A 26 éves motorosnak azonban csütörtökön még volt egy jelenése az orvosoknál, ahol eldőlt, hogy valóban zöld utat kap-e.

A válasz pedig az, hogy igen, vagyis Bagnaia ott lesz Misanóban. Ezt a Ducati a közösségi médiában osztotta meg, és két videót tettek közzé. Az egyikben maga a versenyző is kijelentette, hogy motorra fog szállni. „Versenyezni fogunk – szögezte le. – Mármint… itt vagyunk, nem? Szóval? Nem lenne értelme csupán nézni. Gyerünk!”

A kicsit sántító Bagnaia egyébként a balesete után nagyon hamar elkezdett a misanói fordulóra koncentrálni. „Vasárnap este hazamentem a csapattal, és miután kipihentem magam, azonnal elkezdtem a felkészülést, hogy készen álljak arra, hogy Misanóban visszatérjek a pályára – jelentette ki még korábban. – A San Marinó-i Nagydíj mindig különleges esemény nekünk, olasz versenyzőknek, és különösen nekünk, a Ducati pilótáinak.”