back to top
2024. október 06. 09:24
KezdőlapMotorsportA visszatérő Gardner majdnem sírva fakadt, amikor Rossi az ő motorjára ült...

A visszatérő Gardner majdnem sírva fakadt, amikor Rossi az ő motorjára ült fel (videó)

Valentino Rossi ott volt az ezen a héten rendezett Yamaha Racing Experience eseményen, és Remy Gardner R1-esét vezette. A MotoGP-be visszatérő ausztrál versenyző csak a felvételeket látta, de így is alig akarta elhinni, és arra kérte csapatát, hogy ne nyúljanak a géphez.

Szerdán és csütörtökön rendezték a Yamaha Racing Experience elnevezésű eseményt a jerezi pályán. A rendezvényen régi és új motorokat is felvonultattak, és a márka jelenlegi, illetve korábbi arcai is jelen voltak. Többek között a gyári Superbike-istálló két versenyzője, Jonathan Rea és Andrea Locatelli is részt vett a programon, ahogyan a korábbi 250-es világbajnok és 500-as futamgyőztes, Luca Cadalora, valamint a Superbike- és a gyorsaságimotoros-világbajnokságon is szereplő Niccolò Canepa is.

Természetesen nem maradhatott ki a szereplők közül a Yamaha legnagyobb legendája, a jelenleg márkanagyköveti pozíciót betöltő Valentino Rossi sem. A kilencszeres világbajnok ezúttal is felült a hangvillások Superbike-motorjára, az R1-esre. Egészen konkrétan Remy Gardner versenygépéről volt szó: az ausztrál pilóta nem volt jelen az eseményen, mivel kiderült, hogy a Német Nagydíjon ő fogja helyettesíteni Álex Rinst, de a felvételeket természetesen látta, és nem akart hinni a szemének.

Beigazolódtak az értesülések – valóban Gardner helyettesíti a lábadozó Rinst a Sachsenringen

„A csapat mondta, hogy »Vale fogja vezetni a motorodat«, én meg arra gondoltam, hogy ez nem lehet igaz – nyilatkozta. – Azt mondtam, hogy »hagyjátok úgy az ülést és mindent, ne változtassatok rajta!« Küldtek nekem fotókat, hogy vezeti a motort, én pedig nem tudtam elhinni. Őszintén szólva majdnem elsírtam magam.”

Nyilvánvaló, hogy különleges érzés lesz majd úgy visszaülni a motorra, hogy a gyorsasági motorozás modern kori történetének legeredményesebb és messze legismertebb alakja ült rajta. Ráadásul úgy, hogy még a rajtszámot sem cserélték ki az ikonikus 46-osra. Nem véletlen, hogy Gardner viccesen arra kérte a csapatát, hogy ezután ne nyúljanak hozzá.

„Elég menő, úgy vezette [a motort], hogy még a rajtszámom is fent volt elöl, meg minden, szóval lenyűgöző volt – magyarázta az ausztrál pilóta a sachsenrinigi hétvége előtti sajtónapon. – Nem találtam a szavakat. Azt akarom, hogy soha többé ne változtassanak az ülésen, a kormányon vagy bármin. Az isten megérintette a motort.”

Persze Gardner csak viccelődött azzal, hogy ne változtassanak semmit a motoron, hiszen ennek nem lenne értelme. Ugyanakkor igyekszik begyűjteni egy fontos ereklyét arról, hogy egyszer Rossi vezette a motorját. „Meg fogom szerezni a motor ülését, és ki fogom tenni a falra, az biztos” – felelte arra a kérdésre, hogy a kép már ott van-e a falon a szobájában.