back to top
2024. október 22. 05:22
KezdőlapMotoGPQuartararo: Tudtuk, hogy nehéz lesz, de arra nem számítottam, hogy ennyire

Quartararo: Tudtuk, hogy nehéz lesz, de arra nem számítottam, hogy ennyire

Fabio Quartararo elárulta, nem volt tapadása a Német Nagydíj sprintfutamán, ráadásul a lágy hátsó gumin nehezen tudta befejezni a versenyt. A Yamaha pilótája nem számított ekkora nehézségekre.

A Német Nagydíj hétvégéjén a Yamaha reálisan kizárólag Fabio Quartararóban bízhat, hiszen Álex Rins sérülés miatt kihagyja a sachsenringi fordulót, az őt helyettesítő Remy Gardner tempója pedig nem teszi lehetővé, hogy a pontokért küzdjön. Azonban a szombati napon a francia motorosnak sem volt esélye a sikeres szereplésre.

A 25 éves versenyző ezúttal sem jutott be a Q2-be, és csak a tizennegyedik helyet szerezte meg a rajtrácson. A sprinten aztán a teljesen visszaeső Raúl Fernándezt megelőzte, Jack Miller viszont őt ugrotta át, és csak Pedro Acosta hibája révén lett tizenharmadik. Quartararónak meglehetősen nehéz dolga volt, mert a Yamaha egyelőre nem működik ezen a pályán.

Martínnak a hibák is belefértek a sprintgyőzelemhez, Bagnaia a megtáltosodó Oliveirától is kikapott

„Nem volt könnyű, de jó volt – nyilatkozta a Canal+-nak az egyszeres világbajnok. – Sikerült tisztességesen rajtolnom, jó első kört teljesítettem, de aztán az ember látja, hogy nincs meg tapadás, és nehezen fordul. Főleg, ha benne van egy bolyban, akkor nehezen tudja felvenni a ritmust. Meglátjuk, mi lesz holnap a közepes [gumin].”

A Yamaha az elmúlt időszakban produkált pozitív jeleket, de az új motorblokkot Hollandiában és Németországban sem tudták kiaknázni. A sprinten Quartararónak esélye sem volt a pontszerzésre, ezért inkább kísérleteztek. Arra mindenképpen rájöttek, hogy lágy hátsó gumival lehetetlen lesz teljesíteni a 30 körös viadalt, mert már a sprint is necces volt.

„Számunkra ez inkább egy teszt, sok mindent kipróbálunk az elektronikával – fogalmazott. – A motorozást tekintve viszont nem hiszem, hogy sok pozitívum van ebben a hétvégében. Itt sajnos már a sprinten is nehéz volt befejezni a lágyon, úgyhogy [a főverseny] a közepessel fog zajlani. Azonban nagyon küszködünk a tapadással, úgyhogy szerintem a futam még nehezebb lesz, mint a sprint.”

Aligha érdekli különösebben, de Quartararo ezzel visszaesett a tabella tizenötödik helyére, mivel Miguel Oliveira második lett a sprinten. Vasárnap nyilvánvalóan nagyobb esélye lesz a pontszerzésre, ezzel együtt a hétvége egyelőre nagyon szenvedős a Yamahának. Erre valamilyen szinten számítottak, de nem ilyen mértékben.

„Tudjuk, hol veszítünk [időt], de sajnos nem találtunk megoldást – folytatta a 11-szeres MotoGP-futamgyőztes. – Sok mindent kipróbáltunk a hétvégén, de semmi nem tette lehetővé, hogy előrelépjünk. Tudjuk, hogy az elektronika terén sokat bukunk. Nem igazán tudom, mi a problémánk ezen a pályán. Nemcsak egy területen szenvedünk, hanem mindenhol, és nehéz előrelépést elérni. Tudtuk, hogy ezen a pályán nehéz lesz, de arra nem számítottam, hogy ennyire.”