back to top
2024. október 18. 06:22
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlunak megvan a tripla a triplákból, Bautista számára egy kanyarig tartott a...

Razgatlıoğlunak megvan a tripla a triplákból, Bautista számára egy kanyarig tartott a verseny Mostban

Toprak Razgatlıoğlu a mosti hétvégét is hibátlanul zárta, hiszen a második futamot is megnyerte Nicolò Bulega és Andrea Locatelli előtt. Álvaro Bautista már az első kanyarban elesett, miután összeütközött Danilo Petruccival.

Sam Lowes nélkül kezdődött a Superbike-világbajnokság mosti fordulójának második futama, ugyanis a Marc VDS versenyzőjét versenyzésre alkalmatlannak nyilvánították a Superpole versenyen bekövetkezett bukása miatt. A pole pozícióból ezúttal is Toprak Razgatlıoğlu indult, megelőzve Nicolò Bulegát és Alex Lowest. Álvaro Bautista csupán tizedikként kezdhette meg a viadalt, miután délelőtt elesett az utolsó körben.

A Ducatik csak ráijesztettek Razgatlıoğlura, majd Bautista húzta a rövidebbet a drámai végjátékban

Bulega ismét lerajtolta Razgatlıoğlut, és Bautista is remekül jött el, ám számára nem sokáig tartott a futam, ugyanis az 1-es kanyarban ütközött Danilo Petruccival. Az incidensbe Andrea Iannone is belekeveredett olyan értelemben, hogy le kellett mennie a pályáról ahhoz, hogy elkerülje az eleső párost. Lowes számára szintén borzalmasan kezdődött a viadal, ugyanis kiugrott a rajtnál, majd Remy Gardner megelőzte őt.

A 2. kör elején előzött az egyik gyári BMW, de nem Razgatlıoğlu, hanem Michael van der Mark, aki Lowest és Gardnert is maga mögé utasította. Csapattársa ellenben akkor még nem tudott mit kezdeni Bulegával. Lowes eközben dupla hosszú körös büntetést kapott, ebből az elsőt a 4. körben töltötte le, és visszaesett Andrea Locatelli és Michael Ruben Rinaldi mögé. A második után viszont már több pozíciót bukott, és egészen a tizenkettedik helyig zuhant.

Razgatlıoğlu az 5. körig várt, amikor bevetődött Bulega mellé, és visszavette a vezetést, majd ellépett az olasz versenyzőtől. Hátrébb Locatelli utasította maga mögé Gardnert, és feljött a negyedik pozícióba. Nem sokkal később Iker Lecuona tette meg ugyanezt Scott Reddinggel, és meglepetésre már a hetedik helyen motorozott. Csapattársa, Xavi Vierge pedig követte őt, és előbb a Bonovo Action motorosát, majd az időközben őt megelőző Axel Bassanit is maga mögé utasította. A brit pilóta számára rémálomszerűen alakult ez az időszak, ugyanis ezt követően Jonathan Rea és Andrea Iannone is elment mellette. A hatszoros világbajnok néhány másodperc múlva Bassanit is elkapta.

A 13. körben aztán Rea menetelése tovább folytatódott, és megelőzte Viergét, miközben Iannone Bassani mellett ment el. Egy körrel később a dobogóért zajlott csata, ugyanis Locatelli utolérte Van der Markot, majd egy agresszív manőverrel maga mögé is utasította a holland pilótát.

A 17. körben Rea a Lecuona által vezetett másik gyári Hondát is megelőzte, és feljött a hetedik pozícióba. A következő körben Vierge is újabb pozíciót veszített, ezúttal Iannonéval szemben. Előttük Gardner utolérte Van der Markot, és a 20. kör végén feljött a negyedik pozícióba, és a célegyenesben sikerült is megtartania ezt a helyezést.7

Az utolsó előtti körre fordulva a Rea és Rinaldi között kialakuló csata jelentette az egyetlen izgalmat, de a gyári Yamaha pilótája ezt viszonylag hamar dűlőre vitte. Razgatlıoğlut ezúttal sem lehetett megállítani, és zsinórban harmadszor triplázott, egyben sorozatban a tizedik győzelmét szerezte, amivel már csak egyre van tőle Rea és Bautista rekordja. Emellett 64 pontra növelte előnyét Bulegával szemben, Bautista előtt pedig már 104 egység az előnye. Mögötte Bulega és Locatelli lettek dobogósok, majd Gardner, Van der Mark és Rea lett a sorrend, Lecuona a Honda idei legjobb főfutamos eredményét szerezhette volna meg, de végül büntetés miatt csak tizedik lett, Iannone és Lowes mögött. Az utolsó körben Bassani nagyot bukott, miután ütközött Viergével, aki egyébként tizenegyedik lett.

A Superbike-vb második mosti futamának végeredménye