back to top
2024. szeptember 20. 00:40
KezdőlapMotoGPÚj festést kapott a Trackhouse a szezon második felére, az amerikai zászlót...

Új festést kapott a Trackhouse a szezon második felére, az amerikai zászlót „magukra” cserélték (képek)

Új festésben fognak díszelegni a Trackhouse motorjai a szezon második részében. Az új külsőt már nem az amerikai zászló, hanem a csapat nevét formázó felirat határozza meg.

A holtszezonban derült ki, hogy az RNF nem kap indulási jogot az idei szezonra. A maláj istálló helyét pedig egy amerikai alakulat, a Trackhouse Racing vette át. Így a Team Roberts 2007-es kiszállása óta először újra lett királykategóriás csapata a gyorsaságimotoros-világbajnokságon dicső múlttal rendelkező Amerikai Egyesült Államoknak.

Nem véletlen tehát, hogy a Trackhouse egy olyan festéssel mutatkozott be a MotoGP-ben, amelyet az USA zászlaja, a „csillagos-sávos lobogó” határozott meg. A csapat egyik tulajdonosa, Justin Marks a bemutatón elmondta, hogy a szezon első részében nem lesz névadó szponzoruk, így teljes mértékben ők maguk dönthettek az istálló arculatáról.

Valóra válhat az amerikai álom? – bemutatta motorjai festését a Trackhouse, a legújabb MotoGP-csapat

Viszont az idény második felére előretekintve az alakulat úgy érezte, hogy szeretne ezen változtatni. Éppen ezért a Brit Nagydíj pénteki napján már egy új festésben gurultak ki a pályára a motorjaik. „Meg akartunk újítani, fel akartunk frissíteni az arculatunkat – és nagyobb hangsúlyt akartunk fektetni a Trackhouse népszerűsítésére” – magyarázta el a változtatás okát Davide Brivio csapatfőnök. Fontos kiemelni, hogy ezt nem azonos a vasárnapi főfutamra alkotott ünnepi festésükkel.

Raúl Fernández, 2024, Trackhouse, Brit Nagydíj, Silverstone
Fotó: Trackhouse Racing

Az új külsőre tekintve egyértelműen kitűnik, hogy miről beszélt Brivio. Az amerikai zászló helyett ugyanis innentől a csapat neve szerepel kiemelt helyen, sőt a Trackhouse felirat kétszer is felkerült a váz mindkét oldalára. Az istállónak továbbra sincs névadó szponzora, így a színekről most is ők dönthettek, ami egy ezüstös, krómos alapra felkerülő kék „festékfröccsöket” eredményezett. Saját bevallásuk szerint ezt a festést NASCAR-ból inspirálódva készítették el, amely sorozatban szintén érdekeltek.

Miguel Oliveira, 2024, Trackhouse, Brit Nagydíj, Silverstone
Fotó: Michelin Motorsport Moto/Flickr