back to top
2024. szeptember 19. 18:48
KezdőlapMotorsportA négyszeres bajnok kikelt a neves légitársaság ellen, mivel nem kapott „különleges...

A négyszeres bajnok kikelt a neves légitársaság ellen, mivel nem kapott „különleges bánásmódot”

Jack Kennedy, a négyszeres Brit Supersport-bajnok „viccnek” nevezte, hogy a Ryanair nem engedte fel ingyen a repülőre a legutóbbi fordulóban nyert trófeáját. Viszont több hozzászóló arra hívta fel az ír pilóta figyelmét, hogy a ráadás csomagokért minden embernek fizetnie kell.

Még az igazán nagy bajnokoknak sincs minden ingyen. Legalábbis ezt bizonyítja a négyszeres Brit Supersport-bajnok Jack Kennedy – az elmúlt hat szezonban csak 2020-ban és 2023-ban talált legyőzőre – esete. Kennedy a sorozat legutóbbi fordulója után repülővel igyekezett Angliából haza, tehát Írországba. Ehhez a legnagyobb európai légitársaság, a szintén ír Ryanair szolgáltatását vette igénybe. Az útja viszont nem volt problémamentes, „köszönhetően” annak, hogy Thruxtonban megnyerte a főfutamot.

„Szép volt Ryanair – kezdte Kennedy az X-oldalán közzétett bejegyzését. – 75 fontot számoltatok fel azért, hogy a fedélzetre vigyem a trófeámat, amelyet az Egyesült Királyságban nyertem, amikor Írországba utaztam haza az FR667-tel [a légitársaság Birminghamből Dublinba közlekedő járatával]. Micsoda abszolút vicc.”

A probléma minden bizonnyal az volt, amit a fapados légitársaságokkal utazók jól ismernek: ha az ember kézipoggyásza a megszabottnál nehezebb vagy nagyobb, akkor ki kell fizetnie egy adott összeget. A nehézséget az okozza, hogy ezt nem minden esetben ugyanúgy bírálják el az egyes reptereken. Ebből a nézőpontból valóban jelentős összegnek látszódhat az a 75 font, ami cikkünk írásakor nagyjából 35 ezer forintnak felelt meg.

Viszont Kennedy garantáltan nem ekkor vitt haza először trófeát, hiszen csak az idei szezonban hat győzelemnél tart. Mellékesen ennek ellenére elég szoros az összetett, a 36 éves pilóta a thruxtoni győzelmével áll újra élre, de jelenleg csak 5 pont az előnye Ben Currie előtt. Visszatérve az eredeti témához: egy hozzászóló fel is vetette Kennedynek, hogy biztosan nem először találkozott ezzel a helyzettel. Ő erre azt válaszolta, hogy „az idei korábbi trófeákkal nem volt probléma, sem a Ryanairnél, sem az Aer Lingusnál”.

A hozzászólókat egyébként eléggé megosztotta az ügy. Egy részük a légitársaság gyakorlatát kezdte el kritizálni. Valaki például azt írta, hogy „a Ryanair a [fedélzetre vitt] ujjakért és lábujjakért is pénzt kérne, ha megtehetné”. A legtöbben viszont arra hívták fel Kennedy figyelmét, hogy minden embernek fizetnie kell, ha egy ekkora előre nem jelzett csomaggal érkezik meg a kapuhoz. „Csak azért, mert nyertél egy trófeát, miért mentesülnél a poggyászra vonatkozó korlátozások alól…?” – tette fel a kérdést egyikük, másvalaki pedig azt adta ironikusan a pilóta szájába, hogy „ó, adjatok nekem különleges bánásmódot”.

Óriási összeget követel súlyos sérülése miatt a MotoGP-t is megjárt sokszoros bajnok