back to top
2024. szeptember 19. 20:59
KezdőlapMotoGPLorenzo szerint nem a 2019-es volt Marc Márquez utolsó bajnoki címe, de...

Lorenzo szerint nem a 2019-es volt Marc Márquez utolsó bajnoki címe, de nem lesz könnyű dolga

Jorge Lorenzo úgy gondolja, hogy Marc Márquez még legalább egy királykategóriás bajnoki címet be fog gyűjteni. Lorenzo hozzátette, hogy jövőre a gyári Ducati garázsában két eléggé különböző habitusú pilóta fog majd dolgozni.

Marc Márquez tavaly több évnyi küszködés után hagyta el a Hondát, és idénre a Gresinihez igazolt. Azonban a nyolcszoros világbajnok jövőre már a Ducati gyári csapatát fogja erősíteni, így a következő szezonban ismét a mezőny legjobb motorján fog ülni. Az persze már egy másik kérdés, hogy a saját teljesítménye tekintetében is képes lesz-e visszatérni a 2020-as sérülése előtti szintre.

Leendő főnöke biztos benne, hogy Marc Márquez még idén futamot nyer

„A legjobb éveiben mindenkinél jobb volt, és nemcsak a megszerzett bajnoki címek tekintetében, hanem technikai és fizikai szempontból is – mondta a DAZN kommentátoraként dolgozó Jorge Lorenzo Márquezről. – Így pedig az emberek azt gondolták, hogy természetesen a legjobb motorral a legjobb versenyző fog nyerni. Én magam is alapvetésnek vettem ezt.”

Márquez jelenleg negyedik a tabellán, de előtte csak olyan pilóták vannak, akik vele ellentétben nem a tavalyi, hanem az idei Ducatin ülnek. A mostani szezonban már többen feszegették azt a kérdést, hogy mekkora a két motor teljesítménye közt a különbség. Néhányan már azt is felvetették, hogy ha Márquez idén ugyanazt a gépet használná, mint Francesco Bagnaia és Jorge Martín, akkor pillanatnyilag ő lenne a bajnoki cím legfőbb esélyese. Lorenzo ebben nem biztos, bár úgy véli, hogy futamot legalább már nyert volna honfitársa.

„Lehet, hogy [idei Ducatival] nyert volna már versenyt, de hogy vajon vezetné-e a bajnokságot? Nem tudom – jegyezte meg erről Lorenzo. – De szerintem [2019-ben] nem az utolsó bajnoki címét láttuk, még ha [a következő megszerzése] biztosan nem is lesz könnyű neki, hiszen legalább még két fiatal és erős versenyző [Bagnaia és Martín] is arra fog pályázni.”

Egyiküknek, Bagnaiának jövőre a csapattársa lesz Márquez, ami egy mindkettőjük számára új helyzetet fog eredményezni. „Pecco szereti, ha mindent kézben tud tartani, és így csökkenteni tudja a kockázatokat – elemezte ezt Lorenzo. – Marc viszont vele szemben az improvizáció királya. Két nagyon különböző versenyző lesz ugyanabban a garázsban.”

Bagnaia szerint Marc Márquez leigazolása nagyon jól is elsülhet, de katasztrófa szintén lehet belőle