back to top
2024. július 27. 01:50
KezdőlapMotoGPPirro szerint Bagnaia és Marc Márquez csatája megmutatta, mennyi van az idei...

Pirro szerint Bagnaia és Marc Márquez csatája megmutatta, mennyi van az idei és a tavalyi Ducati között

Michele Pirro nyilatkozott Francesco Bagnaia és Marc Márquez jerezi ütközetéről. A Ducati tesztpilótája szerint a főfutam utolsó köreiben nem számított, hogy egyikük a bolognaiak idei, másikuk pedig a tavalyi motorját használja.

Emlékezetes összecsapásnak lehettek tanúi azok, akik megnézték a Spanyol Nagydíj főfutamát. A címvédő, Francesco Bagnaia és a nyolcszoros világbajnok Marc Márquez küzdöttek meg az első helyért és azon keresztül a győzelemért. A dobogó tetejére végül Bagnaia állhatott fel, amit egyesek azzal magyaráztak, hogy ő Márquezzel ellentétben nem a tavalyi, hanem az idei Ducatival versenyez. Michele Pirro, a bolognaiak tesztpilótája viszont úgy gondolja, hogy ennek nem volt döntő jelentősége.

Csak az egyikük gondolt a balesetre Bagnaia és Marc Márquez szenzációs csatája közben

„Én személyesen eléggé sajnálom azt, hogy mindenki a két motor közti különbségről beszél – idézi a GPOne.com Pirrót. – Persze a GP24 előrelépést jelent a GP23-hoz képest, dehát mit kéne csinálnunk: fejlesszünk rosszabb motorokat, ahogy bizonyos más gyártók teszik? De egy dologra szeretnék rámutatni: a két motor között nincs fél másodperc sem, ahogy talán azt sokan hiszik. A jerezi főfutam utolsó öt körében pedig kifejezetten nem jelentett semmilyen különbséget, hogy valaki a GP23-on, más meg a GP24-en ült. Amikor ennyire a határon motorozol, akkor csak a [gázt és a féket kezelő] csuklód, illetve mindenekfelett a tulajdonságaid és a hozzáállásod számítanak. Kész, ehhez nem lehet mit hozzátenni.”

Márquez a közeljövőben technikai szempontból kissé közelebb zárkózhat Bagnaiához, hiszen a motorja megkap majd bizonyos frissítéseket. Pirrónak erről is megvolt a véleménye. „Azt hiszem, hogy Marc jelenleg még nem tartja teljesen kézben a Ducatiját, szerintem vannak még olyan területek, amelyeket felfedezhet, és többet megtudhat róluk – mondta az olasz motoros. – Azt hiszem, hogy még a [jerezi] teszten is begyűjthetett új információkat a motorról. De én így egy kicsit csalódottan olvastam, hogy máris frissítéseket kell kapnia, mivel emiatt úgy tűnik, mintha a GP23 egy nem eléggé versenyképes, lekicsinyelt motor lenne, pedig hát nem az.”

Marc Márquez: A végső szakaszban vagyok

„Ezzel kapcsolatban egy dolgot szeretnék kihangsúlyozni: tavaly [Fabio] Di Giannantonio végigcsinálta a szezont a GP22-vel frissítés nélkül, de mivel keményen dolgozott, ezért az idény végén már győzelmekért és dobogós helyekért tudott harcolni – tette hozzá. – Természetesen a Ducati segíteni akarja Marc-ot, de szeretném megemlíteni, hogy a szatellitcsapatokhoz igazoló pilóták közül egyiknek sem volt meg soha az adott motor legújabb változata.”