back to top
2024. szeptember 19. 22:47
KezdőlapMotoGPMarc Márquez elárulta, miben kell fejlődnie, majd leszögezte, Bagnaia gesztusa „sokat elmond...

Marc Márquez elárulta, miben kell fejlődnie, majd leszögezte, Bagnaia gesztusa „sokat elmond róla”

Marc Márquez kielemezte, mire van szüksége ahhoz, hogy további győzelmeket tudjon aratni. Emellett a misanói dobogón történtekről, a pfujoló közönséget leintő Francesco Bagnaiáról és a megszokott táncolásának hiányáról is szót ejtett. Márquez kijelentette, hogy sem Bagnaiát, sem Jorge Martínt nem tartja esélyesebbnek a bajnoki harcban.

A San Marinó-i Nagydíj főfutamán sorozatban már a második vasárnapi győzelmét aratta Marc Márquez. Viszont a misanói sikeréhez más út vezetett, mint az aragóniaihoz: utóbbi esetén dominálta a versenyt, míg az Adriai-tenger partján egy rövid esős időszak alatt tudta átvenni az első helyet, amelyet aztán meg is őrzött. Ezt a diadalt még értékesebbé teszi, hogy mivel bukott az időmérő végén, a kilencedik helyről kellett rajtolnia. Viszont úgy gondolja, hogy ilyen szerencséje, mint amilyen a csapadékkal volt, nem lesz még egyszer, szóval szerinte bizonyos területeken fejlődnie kell.

Marc Márquez Aragónia után Rossi otthonában is győzött

„Ha többször is nyerni akarok, több szempontból is javulnom kell – elemezte az esélyeit Márquez a Cadena SER rádióadó El Larguero című műsorában. – Az egyik leginkább lényeges ilyen dolog, hogy ne hibázzak a kulcsfontosságú edzéseken. Például Misanóban hibáztam az időmérő második szakaszában, és nem tudtam megfutni a leggyorsabb körömet, amivel az első vagy második sorba kerülhettem volna.”

„Viszont aztán vasárnap szerencsém volt azzal a záporral, és így fel tudtam zárkózni – jegyezte meg. – De ha a harmadik sorból indulsz, az első körben két-három másodperccel az élen álló mögött fogsz menni, mert lehetetlen azonnal annyi versenyzőt megelőzni. Persze amíg csak lehet, mindent beleadok majd minden egyes futamon.”

Amikor Márquez kisétált a misanói dobogóra, szórványos füttyszóval és pfujolással fogadta az olasz közönség. Ezzel kapcsolatban már leendő főnöke, Davide Tardozzi, a gyári Ducati csapatmenedzsere is megvédte. Viszont a spanyol pilóta arra is felhívta a figyelmet, hogy az eredményhirdetésen mellette álló jövőbeli csapattársa szintén ezt tette, amikor leintette a hazai szurkolókat.

Leendő főnöke megvédte Marc Márquezt az őt kifütyülő nézőkkel szemben

„Bagnaia azon gesztusa sokat elmond róla, amikor felmentem a dobogóra, és Fausto Gresininek ajánlottam a győzelmet, akkor kérte [a közönséget], hogy ne pfujoljanak ki – nyilatkozta a nyolcszoros világbajnok. – De végül is minden a pályán dől el.”

Márquezre korábban jellemző volt, hogy táncolt a győzelmei után. Ezt Aragóniában aztán viszontláthatta a közönség, de Misanóban elmaradt, amit meg kellett magyaráznia. „Mindig tudnod kell, hogy mikor van a te pillanatod, mikor kell »átvenned a vezetést«, és mikor nem. Abban a pillanatban, bármennyire is boldog voltam, nem én voltam a főszereplő a dobogón, hanem Pecco és [Enea] Bastianini, akiknek a nevét skandálták – szögezte le. – És ez teljesen rendben van, Olaszországban voltunk, ott [a közönség] az olasz versenyzőket támogatja, ez az ő pillanatuk volt. A dobogón Pecco volt a műsor középpontjában. Ilyenkor nem kell provokálni, ünnepelni a győzelmet, de nem kell örülni más kudarcának sem.”

Jorge Martín misanói ballépése – a többséggel ellentétben kiment motort cserélni, amikor megjött az eső – miatt 7 pontra csökkent a különbség közte és Bagnaia között. A bajnokság tehát továbbra is teljesen nyitott, és ezt Márquez szintén így látja. „Nem mernék egy eurót egyikükre sem rátenni, annyira közel látom őket egymáshoz… az lesz a bajnok, aki az utolsó futamokon előrébb indul, és előbb bekerül a legjobb kettő közé – világította meg. – Nem arról van szó, hogy nem merik megelőzni egymást, hanem arról, hogy annyira közel vannak, hogy sokszor nem tudják.”

Így áll a MotoGP-tabella a San Marinó-i Nagydíj után