back to top
2024. szeptember 19. 17:59
KezdőlapMagyarokNem sikerült a pontszerzés a magyaroknak Jerezben

Nem sikerült a pontszerzés a magyaroknak Jerezben

Farkas Kevin, Varga Tibor és Lőrinc László sem tudott pontot szerezni saját kategóriájában a JuniorGP jerezi hétvégéjén. Erre egyedül Vargának volt reális esélye, de fékhiba miatt kénytelen volt feladni a futamot.

Különleges hétvégét tudhat maga mögött a magyar motorsport, hiszen egy teljesen magyar csapat vett részt a Bol d’Oron, vagyis a Paul Ricardon rendezett 24 órás viadalon. Ahogyan mi is beszámoltunk róla, Kovács Bálint és Görbe Soma kiválóan kezdtek, ám a motorblokk meghibásodása után fel kellett adniuk a versenyt, így Számadó Máté és Sebestyén Péter aznap fel sem tudott ülni a gépre.

Álomszerűen indult, de fájóan hamar véget ért a legendás 24 órás érdemi része a magyarok számára

Rajtuk kívül azonban más honfitársainknak is szurkolhattunk. Jerezben rendezték a JuniorGP ötödik fordulóját, ahol három kategóriában is ott volt egy-egy honfitársunk. Farkas Kevin a tizennyolcadik helyet szerezte meg a Q1-ben, 1,837 másodperccel lemaradva a legjobb időtől, aminek következtében nagyon hátulról volt kénytelen rajtolni. Végül a huszonhatodik, majd a huszonnegyedik pozícióban ért célba azon a hétvégén, amelynek az elején 181 km/h-s sebességnél bukott a 11-es kanyarban. Ezzel továbbra sincs pontja a sorozatban.

Varga Tibor a Stock géposztályban állt rajthoz, és az edzésen nyújtott teljesítményének köszönhetően a Q2-ben kezdte az időmérőt. Ott a tizenharmadikként zárt 1,027 másodperces lemaradással a pole pozícióhoz képest, de az 1. kör végére feljött a nyolcadik helyre. Aztán jött egy piros zászló, ami úgy tűnt, hogy kifejezetten jól jön neki, mivel gondjai voltak a fékkel.

Azonban csapata hiába próbálta megjavítani, az újraindítás után nem sokáig működött. Végül akkor adta fel a versenyt, amikor a 11-es kanyarban, 180 km/h-nál sem működött. Elmondása szerint egy kifejezetten jó eredményre is lehetett volna esélye, így viszont továbbra is 11 ponttal rendelkezik, ami a tabella tizennyolcadik helyére elég. Kecskés Bence a korábbi bukása miatt visszalépett a hétvégétől, ő 5 egységgel a huszonnegyedik pozíciót foglalja el.

Lőrinc László a European Talent Cup mezőnyében indult. Az időmérős csoportjában 2,594 másodperces lemaradással a hatodik helyet szerezte meg a Q1-ben, így a reményfutam harmadik rajthelyére kvalifikálta magát. Ott viszont saját beszámolója alapján nem tudta tartani a tempót, ezért végül visszaesett a tizennegyedik pozícióba, így a „normál” viadalokon már nem vehetett részt.