back to top
2024. szeptember 23. 01:25
KezdőlapSuperbikePetrucci „ismeretlen hazai földön” triplázott, Bautista kiemelte, hogy mi volt neki a...

Petrucci „ismeretlen hazai földön” triplázott, Bautista kiemelte, hogy mi volt neki a legfontosabb

A második cremonai futam dobogósai, Danilo Petrucci, Álvaro Bautista és Nicolò Bulega értékeltek a leintés után.

Hihetetlen hétvégét tudhat maga mögött Danilo Petrucci. A Barni Spark Racing Team pilótája az első cremonai futamon megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét a Superbike-világbajnokságon – amely más módon is történelmi siker volt –, majd megnyerte a Superpole versenyt és a második viadalt is. Utóbbit Petrucci tehát a pole pozícióból indulva tudta behúzni. Az olasz motoros jól jött el a rajtnál, és valójában a futam során senki sem tudott rá veszélyes lenni.

Petrucci fölényesen lett Cremona királya, Bulegától a csapattársa, Bautista rabolt pontokat

„Csodálatosan érzem magam, köszönöm a közönségnek a támogatást – kezdte Petrucci. – Hihetetlen ez az egész. Tegnap az első győzelem, ma az első Superpole futamgyőzelem, aztán pedig az első tripla befejezése. Ez tényleg valami igazán hihetetlen dolog, főleg, mert az egész családom, minden barátom itt van most, és a csapatom főhadiszállása, a munkahelyem egy órára van innen. Azonban korábban még soha nem vittük pályára itt, Cremonában ezt a motort. Alig hiszem el ezt. Köszönöm mindenkinek, főleg a csapattagoknak, akik tökéletes munkát végeztek.”

A második helyre Álvaro Bautista jött be. A sérüléssel küszködő címvédő a hatodik helyről kapaszkodott fel a dobogóra, ami a századik volt neki a Ducatit képviselve. „Nagyon boldog vagyok, főleg, hogy a szombati erőfeszítéseknek hála ma már egy kicsit jobban éreztem magam a motoron – értékelt Bautista. – Számomra a legfontosabb dolog a mai nappal kapcsolatban, hogy az a bizonyos érzés elkezdett visszajönni. Úgy gondolom, hogy a következő napokban talán teljesen fel is tudok majd épülni.”

Hiába a jelentős hátrány, Bautista egyelőre nem hajlandó beállni Bulega mögé a bajnoki harcban

„Ma jó munkát végeztem, még a Superpole futamon is, és így sikerült egy egész jó rajthelyet szereznem – tette hozzá a spanyol pilóta. – A második futamon pedig ugyanazzal a mentalitással folytattam: próbáltam jó rajtot venni, próbáltam nem hibázni és próbáltam befejezni a futamot – ez minden. Még a tempóm is jó volt, jobb, mint szombaton, szóval elégedett vagyok. Gratulálok Danilónak a tökéletes hétvégéhez, ez nagyon különleges dolog. Próbálok majd jobb fizikai állapotba kerülni a következő fordulóra [az aragóniaira], hiszen az nekem egy hazai lesz.”

Harmadikként Nicolò Bulega zárta a versenyt. Bulega sokáig a második helyen haladt, de a hajrában aztán a csapattársa könnyedén elment mellette. Ez a bajnoki címre pályázó újoncnak fontos pontokba került, de így is 13 egységnyire csökkentette a hátrányát (a fordulót az elhúzódó sérülése miatt kihagyó) Toprak Razgatlıoğluval szemben.

Razgatlıoğlu nem épült fel időben, ki kell hagynia a Superbike-világbajnokság következő fordulóját

„Nagyon jól érzem magam most, mivel eddig az egész hétvége során küszködtünk azzal, hogy megtaláljuk a tökéletes beállításokat – mondta Bulega. – Örülök ennek az újabb dobogós helyezésnek. Ráadásul az innentől kezdve jövő pályákat [Aragónia, Estoril, Jerez – a szerk.] mind szeretem, szóval azt remélem, hogy a következőkben is felállhatok majd a dobogóra.”