back to top
2024. szeptember 27. 23:23
KezdőlapMotorsportMegható beszéd, ég felé tartott sisakok – eltemették Luca Salvadorit

Megható beszéd, ég felé tartott sisakok – eltemették Luca Salvadorit

A héten Milánóban lezajlott Luca Salvadori temetési szertartása. A szűk két hete elhunyt versenyző, illetve tartalomgyártó búcsúztatását rengetegen kísérték figyelemmel mind a helyszínen, mind a közvetítésen keresztül.

Szerdán örök nyugalomra helyezték Luca Salvadorit. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, az olasz pilóta és egyben népszerű YouTuber tizenhárom napja vesztette életét, miután egy németországi versenybalesetben olyan súlyosan megsérült, hogy már nem tudták megmenteni. A 32 éves motoros halála pillanatában vezette az olasz National Trophy 1000 sorozatot, és riválisa visszalépésének köszönhetően posztumusz bajnok lett.

Versenybalesetben elhunyt a tartalomgyártóként is népszerű pilóta, Luca Salvadori

A temetési szertartás Milánóban, a Santa Maria delle Grazie-templomban zajlott. A helyszínen több mint 10 ezer ember kísérte utolsó útjára a közkedvelt versenyzőt, de mivel a YouTube-csatornáján közvetítették az eseményt, ennél nagyságrendekkel többen búcsúzhattak el tőle. Volt olyan pillanat, amikor az élő adást 75 ezren nézték, utólag pedig cikkünk írásáig már több mint 600 ezren kattintottak rá a videóra.

Szívmelengetően szép gesztus: ellenfele nem fogja megelőzni a tabellán az elhunyt Luca Salvadorit

A ceremóniára természetesen számos motorsportbeli személyiség jelent meg. Köztük csapatának, a Broncos Racing Teamnek a tagjai, de a négykerekű utánpótlás-szériákból ismert Trident Motorsport is képviseltette magát, miután az istállót Salvadori édesapja, Maurizio alapította. Persze más területről is érkeztek helyi szinten ismert hírességek, néhány énekes pedig az ő tiszteletére adott elő egy-egy dalt.

A temetésről nem hiányozhatott a legendás olasz MotoGP-kommentátor, Guido Meda sem, aki szép beszéddel búcsúzott Salvadoritól. Kiemelte, hogy a Supersport-vb és a MotoE egykori pilótája soha nem játszotta meg magát, és minden pillanatot teljes mértékben megélt. Hozzátette, hogy az energiája fertőző, a szenvedélye pedig őszinte volt, így a motorozás világán kívül is sokakhoz eljutott.

A ceremónia során különböző felvételeket is lejátszottak Salvadori életéről, illetve pályafutásáról, miközben a 23-as számot viselő sisakja a koporsón pihent. Utóbbin a mottója is olvasható volt: „Többet ad, mint amennyit az ember kockáztat.” A temetés vége felé következett talán a legmeghatóbb pillanat, amikor az olasz versenyző barátai és támogatói az ég felé emelték a sisakjukat, majd minden motor felbőgött.

Salvadori temetését az alábbi videóra kattintva lehet megtekinteni: