szombat, október 5, 2024
KezdőlapMotoGPMiller előre fél a KTM új főnökétől, de szerinte „teljes baromság” az...

Miller előre fél a KTM új főnökétől, de szerinte „teljes baromság” az elküldött vezetőt hibáztatni

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Jack Miller nagyra tartja a KTM gyári alakulatának jövő évi csapatfőnökét, Aki Ajót, és előre fél attól, hogy a finn szakember „ellene” is fog dolgozni, akit Pedro Acosta is csak dicsért. Miller viszont emellett teljesen jogtalannak tartja, hogy az osztrákok Francesco Guidottit hibáztatják a relatív sikertelenségükért.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, nemrég hivatalossá vált, hogy a gyorsaságimotoros-világbajnokság két kisebb kategóriájában sikert sikerre halmozó Aki Ajo váltja jövőre Francesco Guidottit a KTM gyári istállójának csapatfőnöki székében. Az osztrákok hivatalos kommunikációja szerint az idő előtti cserére – az olasz szakembernek 2025 végéig volt szerződése – azért kerül sor, mert egy „új szemléletet” akarnak követni. Viszont a különböző értesülések szerint alapvetően az áll a döntés hátterében, hogy a mattighofeniek mostanra közelebb szerettek volna kerülni a Ducatihoz, a sikertelenségért pedig – részben biztosan – Guidottit hibáztatták.

Hivatalos: sokszoros világbajnok csapatvezető lesz a gyári KTM új főnöke

- Advertisement -

Persze ennek a lépésnek nemcsak a negatív, hanem a pozitív oldalát is ki lehet emelni. Például azt, hogy Ajo mindkét jövő évi pilótáját, Pedro Acostát és Brad Bindert is jól ismeri, hiszen mindkettőjükkel begyűjtött legalább egy világbajnoki címet. A finn szakember Jack Millerrel is dolgozott már együtt, viszont az ausztrál versenyző szintén vált, így ez a kapcsolat nem fog új lángra lobbanni.

Miller mindenesetre nagyon jó véleménnyel van korábbi főnökéről, ám Guidottit sem szeretné a busz alá dobni. Utóbbival sem a KTM gyári csapatánál találkozott először, hiszen a Pramacnál (ahová egyéként Miller jövőre visszatér) 2018 és 2020 között egymás kezét fogva hajszolták a sikereket.

„Nyilvánvaló, hogy Francisco és én nagyszerű kapcsolatban vagyunk, szóval szomorú vagyok amiatt, hogy távoznia kell – mondta érzelmesen Miller a MotoGP hivatalos honlapjának. – Ugyanakkor úgy gondolom, hogy Aki elszántságától és munkamódszerétől ellenfélként a jövőben félnünk kell majd. Hiszen tudom, hogyan vezeti a csapatát, tudom, hogyan dolgozik, és szerintem erre szüksége van [a KTM-nek]. Szóval az ő szempontjukból érthető ez a lépés. Ez így nyilvánvalóan nem jó hír számomra, mert nem szeretnék Aki ellen dolgozni, de ez már csak így megy. Sok szerencsét neki.”

Megkérdezték Millert, jogosnak tartja-e, hogy Guidottit hibáztatják, amiért egy KTM-pilóta sem küzd a bajnoki címért. „Szerintem ez teljes baromság – válaszolta erőteljesen. – Francesco fantasztikus csapatvezető, ott van például, amit a Pramackal csinált, alapvetően ő hozta a csapatot abba a [jó] helyzetbe, amilyenben most van. És úgy gondolom, hogy a megfelelő eszközökkel ugyanezt a munkát a KTM-nél is el tudta volna végezni. De ez végül nem így lett, a forgóajtó pedig csak folyamatosan forog tovább…”

Hamarosan olvadásnak indulhat a Ducati óriási fölénye a MotoGP-ben?

A gyári csapathoz jövőre felkerülő Acosta ugye egyáltalán nem versenyzett Guidotti alatt. Az újonc így csak arról az Ajóról tudott véleményt formálni, akinek az alakulatával szerezte meg 2021-ben a Moto3-as, tavaly pedig a Moto2-es világbajnoki címét. „Ő az egyik legjobb csapatvezető és csapattulajdonos ebben a paddockban” – jegyezte meg kezdésként a mazarróni cápa.

„Azt hiszem, hogy biztosan ő az a fickó, akire szükségünk lesz, ha valóban a MotoGP-bajnoki címért akarunk harcolni – tette hozzá. – Mindenki tudja, hogy Aki hűvös [megfontolt], mint a jég, de amikor oda kell csapni az asztalra, akkor azt is megcsinálja. Nagyon boldog vagyok, hogy újra vele dolgozhatok, és egyben hihetetlenül izgatott amiatt, hogy miként fogja kezelni az embereket.”

- Advertisement -