back to top
2024. október 16. 14:18
KezdőlapMagyarokFarkas Kevin nagyot bukott a JuniorGP-ben, Rossi Moor máris pontot szerzett a...

Farkas Kevin nagyot bukott a JuniorGP-ben, Rossi Moor máris pontot szerzett a Moto2-esek között

Farkas Kevinnek ijesztő bukásban volt része a JuniorGP aragóniai fordulójában, ezért az időmérőn és így a futamon sem lehetett ott. Rossi Moor kilencedikként ért célba első futamán a Moto2-ben, míg Kecskés Bencét technikai hiba hátráltatta a Stock kategóriában.

Bár a világ motorsportszerető közönsége a Superbike-világbajnokság estorili fordulójára figyelt, természetesen más pályákon is zajlottak az események. A JuniorGP-ben szintén az utolsó előtti fordulót rendezték meg, és a négy különböző géposztályból háromban is lehetett szurkolni magyar versenyzőnek. Egyiküknek össze is jött a pontszerzés Aragóniában.

Farkas Kevin bizakodva vágott neki az alcañizi hétvégének, hiszen nem sokkal korábban két napot is tesztelt a MotorLand Aragónon, ám szereplése idő előtt véget ért Spanyolországban. Az első szabadedzésen a huszonkilencedik, a másodikon pedig a huszonkettedik helyet szerezte meg, majd jött az edzés, amely finoman szólva sem alakult jól számára.

Farkas alatt előbb megállt a motor, de ezt még a garázsban sikerült orvosolniuk a szerelőknek. Azonban, miután visszatért a pályára, az utolsó kanyar kijáratánál nagyot bukott, és szerencséje volt, hogy a mögötte lévők ki tudták kerülni. Motorja viszont annyira megsérült, hogy az időmérőn és így a versenyen már nem állhatott rajthoz, így továbbra is pont nélkül áll a sorozatban.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, Rossi Moor visszatért Európába, és bemutatkozott a Moto2-es kategóriában. Az egyébként amerikai színekben versenyző pilóta biztatóan kezdett, hiszen mindkét szabadedzésen a nyolcadik pozíciót szerezte meg. Az edzésen viszont csupán tizenhetedik lett, így a Q1-ben kellett kiharcolnia a továbbjutást.

Neves magyar csapattal tér vissza Európába Rossi Moor

Ez a harmadikként sikerült is, sőt, az időmérő második szakaszára rengeteget tudott javulni, így 2:07.956 másodperces körével a hatodik helyet szerezte meg, 3,647 másodperccel lemaradva a pole pozíciós időtől. Érdekesség, hogy közvetlenül mellőle a többszörös MotoE-futamgyőztes és a Superbike-vb idei asseni fordulójának első futamát hihetetlen körülmények között megnyerő Nicholas Spinelli indult. Az olasz versenyző az első futamon is közvetlenül Moor mögött zárt, az amerikai-magyar pilóta a kilencedik helyet szerezte meg bemutatkozó viadalán. A második futam már nem sikerült ennyire jól, hiszen a 15 körös verseny 10. körében kiesett, de 7 pontjával így is a huszonharmadik pozícióban iratkozott fel a tabellára.

Kecskés Bence a Stock kategóriában állt rajthoz, miután felépült korábbi csuklósérüléséből. Az első szabadedzésen tizenharmadikként, a másodikon tizennegyedikként zárt, az esős edzésen viszont csak tizenkilencedik lett. A Q1-ben aztán peches volt a piros zászlókkal, és csak hatodik lett, így huszadikként rajtolhatott. A futamon szintén nem volt szerencséje, hiszen a 8. körben kezdett elmenni az erő a motorblokkból, majd az utolsó, 10. körben végleg megadta magát. A 18. születésnapját jövő héten ünneplő motoros neve mellett így továbbra is 5 pont áll, ami az összetett huszonötödik helyére elég. A JuniorGP utolsó fordulóját november 21-e és 24-e között rendezik Valenciában.