back to top
2024. április 30. 22:26
KezdőlapSupersportBayliss már tavaly elkezdett tesztelni és versenyezni a Ducati Supersport gépével

Bayliss már tavaly elkezdett tesztelni és versenyezni a Ducati Supersport gépével

A legendás Troy Bayliss fia, Oli Bayliss, aki idén már a Supersport világbajnokságon versenyez majd nem igazán vesztegette az időt és mihamarabb elkezdte magát hozzászoktatni a Ducati 955-ös V2-eséhez.

Oli Bayliss még korábban hazájában, az úgynevezett „Pirelli Summer Night Series” egyik fordulóján indult el, melynek lényege az, hogy gyakorlatilag világosban kezdődik a verseny és sötétben, reflektorfénynél fejeződik be. A fiatal ausztrál versenyző két negyedik és egy harmadik helyet jegyzett a Ducati Supersport gépével, amelyre próbál minél jobban ráérezni annak érdekében, hogy minél felkészültebben vágjon neki a Supersport világbajnokság idei szezonjának. Ne feledjük, hogy Bayliss tavaly is Ducatival versenyzett az Ausztrál Superbike-ban, azonban annyi különbséggel, hogy ott a V4 Panigale-t használta, most pedig immáron a V2-es verzióval megy. Azt ő maga is elmondta, hogy most még inkább azon van a hangsúly, hogy minél több kört megtegyen új motorjával ezáltal pedig a lehető legjobban megismerje azt.
Oli Bayliss-nek első ízben a február 8- án és 9-én megrendezésre kerülő portimaói teszten lesz lehetősége viszonyítania saját teljesítményét a világbajnoki mezőny többi ducatis résztvevőjéhez. Az említett gyakorláson ott lesz ugyanis az Aruba Ducati versenyzője Nicolo Bulega, aki mint tudjuk a Moto2-ből szerződött át a Supersportba, valamint Max Kofler, a CM-Racing motorosa. Az osztrák versenyző nemkülönben a MotoGP-ből érkezik, azonban ő a Moto3-ban húzta eddig a gázt. Az egyébként továbbra sem tudni, hogy a Ducati kéthengeres 955-öse pontosan milyen erőt is képvisel majd például a Yamaha négyhengeres 600-asával szemben, dacára annak, hogy fordulatszámkorlátozással próbálják kiegyenlíteni a mezőnyt.

Fotó: Oli Bayliss official facebook