back to top
2024. április 30. 15:20
KezdőlapMotoGPAz exversenyző szerint Bagnaia egy idióta

Az exversenyző szerint Bagnaia egy idióta

A korábban világbajnoki dobogót is szerző, majd szakkommentátorként tevékenykedő Keith Huewen nem finomkodott Pecco Bagnaia ittas vezetésének megítélésében.

Angolszász nyelvterületen Keith Huewen az, aki a MotoGP egyik leghitelesebb személyisége. A 65 éves exversenyző annak idején, 1979 és 85 között összesen 35 világbajnoki futamon indult, ezeken még dobogóra is állhatott. Később aztán Huewen brit bajnoki címet is ünnepelhetett, majd visszavonulása után évekig tevékenykedett szakkommentátorként a MotoGP versenyein.

Az angol most Francesco Bagnaia ibizai ittas vezetését kommentálta – nem éppen finom jelzőkkel illetve az olasz cselekedetét.

Egyetlen szó jut eszembe ezzel kapcsolatban: idióta! De valószínűleg így is érzi magát” – fogalmaz markánsan Bagnaia balesetével kapcsolatban Huewen. „Hozhatnék párhuzamokat, hogy bezzeg az én időmben. Szoktam is. Ebben viszont hál’Istennek teljesen más a világ. Az ember soha nem szabadna, hogy ilyen pozícióba kerüljön.

Huewen úgy erkölcscsőszködik, hogy magát sem menti fel. „Annak idején a barátaim többségét is megfogták így, és engem is. Akkoriban ez volt az hozzáállás. Akkor a rendőr a kezünkre csapott, és ott kellett hagynunk az autónkat. Akkoriban versenypályákon is keringtek sztorik durva péntek estékről, amik után ugyanúgy jött a szombati kvalifikáció és a vasárnapi verseny. De az akkor volt, ez meg most van. Ez most már egy teljesen más világ. Az ember felelősséget kell, hogy vállaljon a tetteiért.

Az ittas vezetés nem oké. Van sok olyan modern dolog, amivel nem értek egyet, de ez az a kevés, amire én is azt mondom, hogy drákói szigorra van szükség. Túl sok szükségtelen problémát szül ez. Oké, senki nem sérült meg az esetben, de innen nincs olyan messze az, hogy egy teljes család vesszen oda. Erre nincs elfogadható érv. Viszont nem szabad, hogy emiatt profiként is büntessék. Magánemberként viszont meg fogja kapni.

Bagnaia balesete után közösségimédia-felületein kért elnézést a történtekért. „Soha ne ülj a volán mögé ittasan” – fogalmazott a ducatis az incidenssel kapcsolatban.

Forráscrash.net