2024. március 28. 22:22
KezdőlapHírekKiderült, mikor és hol fog először versenyezni jövőre Valentino Rossi

Kiderült, mikor és hol fog először versenyezni jövőre Valentino Rossi

Sajtóértesülések szerint Valentino Rossi február elején versenyez először jövőre. A négy kerékre váltó MotoGP-legenda egy 12 órás viadalon fog indulni.

Amióta tavaly visszavonult a MotoGP-ből, Valentino Rossit leginkább négy keréken látjuk versenyezni. Idén a GT World Challenge Europe-ban indult, ahol mind a hosszútávú, mind a sprintszakágban a tizenhatodik helyet szerezte meg összetettben. A 43 éves motoroslegenda jövőre sem hagy fel az autóversenyzéssel, és már az is kiderült, hogy hol fog először elindulni.

Sajtóértesülések szerint a hétszeres MotoGP-világbajnok a február 3-a és 5-e között esedékes bathursti 12 órás viadalon vesz részt. Az eseményt az ausztráliai Mount Panorama versenypályán tartják, és nagyrészt a legjobb helyi pilóták küzdenek meg a győzelemért. Rossi állítólag vendégversenyzőként fog szerepelni.

A BMW M Motorsport ezt még nem erősítette meg, csak annyit, hogy két autót indítanak el az eseményen. Egybehangzó információk szerint azonban az egyiket az olasz pilóta fogja vezetni, persze természetesen nem egyedüliként. Arról viszont nem szól a fáma, hogy kivel oszthatja meg a versenygépet.

Embed from Getty Images Akik követték Rossi szereplését az idei GT World Challenge Europe-ban, azok tudhatják, hogy csapata, a WRT Audival indult. Az esetlegesen felmerülő ellentmondást az a tény oldja fel, hogy az istálló úgy döntött, 2023-ra BMW-re vált, és az M4 GT3-ast fogja használni, az olasz versenyző pedig már tesztelte is leendő munkaeszközét.

Erre már hónapokkal ezelőtt sor került, amikor Rossi pár kör erejéig beült az autóba, hogy kipróbálja, minden rendeltetésszerűen működik-e. A Motorsport.com olasz kiadásának akkori jelentése szerint sikerült hozzászoknia a kocsihoz, amelyet sötétszürkére festettek, és az oldalán az ikonikussá vált 46-os szám volt látható.

Az M4 GT3-as egyébként már debütált is éles körülmények között, hiszen az előző hétvégén, Abu-Dzabiban megrendezett Gulf 12 óráson vett részt, persze nem Rossival a volán mögött. Az egység összesítésben a tizenhetedik, saját kategóriáján belül tizenegy indulóból a hatodik pozícióban zárta a viadalt.