Őrületes felvétel: ilyen átélni a száguldást a pályán, ahol minden kanyarban meg lehet halni (videó)

0
4680
Fotó: Murtanio YouTube

Látványos belső kamerás felvétel látott napvilágot: egy versenyző szemszögéből láthatjuk a száguldást a veszélyes makaói pályán. Látva a közeli falakat, még ijesztőbbnek tűnik az óriási sebesség.

A motoros Makaói Nagydíj már önmagában igencsak látványos, hiszen a mezőny tagjai rendkívül közel mennek a falakhoz. A legutóbbin viszont a szokásosnál is elképesztőbb felvételek készültek, miután az egyik versenyző a sisakjára és a motor elejére is kamerát szerelt. Ennek köszönhetően a nézők belülről élhetik át a száguldást a világ egyik legveszélyesebb pályáján.

Maguk a videók már korábban napvilágot láttak, de a napokban osztott meg egy részletet egy viszonylag sok követővel rendelkező Twitter-felhasználó. A felvételeket Lukas Mauernek köszönheti a nagyvilág, aki ezzel bepillantást engedett a nagyközönségnek abba az egyszerre fantasztikus és félelmetes élménybe, amit ők átélnek.

Ahogyan arról akkoriban mi is beszámoltunk, a svájci versenyző a negyedik helyen ért célba az 54. Makaói Nagydíjon, 21,240 másodperccel lemaradva a győztes Erno Kostamótól, aki több szempontból is történelmet írt. Egyrészt ő lett az első finn nyertes, másrészt 1997 óta ő volt az első, aki az Egyesült Királyságon kívülről érkezve felállhatott a dobogó tetejére a legendás viadalon.

54. Makaói Nagydíj: Erno Kostamo az első finn győztes!

A legtöbben a Man-szigeti TT-t tartják a világ legveszélyesebb motorversenyének, és nyilvánvalóan nem is alaptalanul, sajnos ezt a halálozási statisztikák is alátámasztják. Makaóban már csak a verseny jellegéből fakadóan sem ennyire rossz a helyzet ebből a szempontból, ugyanakkor aligha kell magyarázni, hogy ez a pálya is a világ legkevésbé biztonságos aszfaltcsíkjai közé tartozik.

Nyilvánvaló, hogy egy apró hibának is borzalmas következményei lehetnek. Ez legutóbb Daniel Hegartyvel történt meg, aki 2017-ben vesztette életét a versenyen, így ő a legutóbbi áldozat. Előtte nyolcan haltak meg a motoros kategóriában, de az autósok között is volt több haláleset, sőt, nézőt, valamint pályabírót is vesztettünk már el.

Maurer egyébként nem először vett részt az átlagosnál jóval veszélyesebb versenyen: 2019-ben a Man-szigeti TT-n három kategóriában is elindult. Az egy halálos áldozatot követelő évben mindhárom viadalt be tudta fejezni, és a negyvenhatodik, a harmincnyolcadik, illetve a huszonkilencedik pozícióban végzett.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét