2024. április 16. 10:41
KezdőlapMotoGPAlberto Puig szócsatába keveredett Lorenzo egykori menedzserével

Alberto Puig szócsatába keveredett Lorenzo egykori menedzserével

A Repsol Honda csapatfőnöke, Alberto Puig maga is versenyző volt, de azóta számos pilóta oldalán megfordult már. Ezúttal a rivalizálásról, a sportszerűségről és a képmutatásról beszélt egy interjúban.

Alberto Puig 2013-ig Dani Pedrosa személyes menedzsere volt. Az egykori GP-versenyző nagyot lendített Danin, és végül a világbajnokságba is bejutott. Puig 2018 óta menedzser a Repsol Honda gyári csapatánál, ahol Marc Márquez és legutóbb Pol Espargaró karrierjét egyengeti. 2019-ben Jorge Lorenzo volt a spanyol csapat második számú versenyzője, így Puig közelről ismerhette meg Pedrosa egykori ősellenségét.

Puig utólag visszatekint a nagy rivalizálásra, amit Lorenzo és Pedrosa egymással folytatott. Elmondta, hogy Pedrosa a kis kategóriákban is megmutatta nagyszerű képességeit.

„A legbrutálisabb pillanata a 250 köbcentis géposztályban volt. Szörnyű volt. Nagy volt a rivalizálás. Ebben a kategóriában Dani egy lépéssel előrébb volt, ami a királykategóriában megváltozott. Aztán Jorge volt az, akinek még volt valami a tarsolyában.” – mondta Puig.

„Vannak ilyen helyzetek az életben, amikor valamit tenned kell és meg is teszed. Lehet, hogy akkoriban még nem verték ezt nagy dobra, de nemrég beszéltem Dani Amatriainnal [Lorenzo korábbi menedzsere]. Ő a saját érdekeit védte, én az enyémet. Veszekedtünk. Akkoriban minden sokkal keményebb volt, és kevesebb volt a képmutatás. Manapság sokan gondolnak bizonyos dolgokat, de nem mondják ki őket, hogy ne kelljen megvitatniuk, mi a helyes és mi a helytelen.”