2024. április 24. 02:31
KezdőlapHírekMagyar tehetségek - MAMS Díjátadó Gála

Magyar tehetségek – MAMS Díjátadó Gála

December kilencedikén, péntek este rendezték Budapesten, a Magyar Sport Háza nagytermében a Magyar Motorsport Szövetség díjátadó gáláját.

A gála első részében a Gyorsasági Országos Bajnokság és Kupa díjátadóját tartották, a második részében pedig a Supermoto szakág és az Gyorsasági Utánpótlás legjobbjainak járó díjakat adták át. Cikkünkben gyorsasági szakág díjátadójáról számolunk be. Az est házigazdája Németh András (palyamotorozas.hu) volt.

Az átadó a MAMS Gyorsasági Szakág vezetőjének, Marsalkó Pálnak a nyitóbeszédével kezdődött.

Marsalkó Pál
Fotó: P1Race.hu

Beszédében elmondta, hogy a bajnokság főszponzorának, a Takarékbanknak köszönhetően a 2023-as évben is biztosított a Gyorsasági Bajnokság és Kupa anyagi háttere – amely a jelen gazdasági helyzetben egyáltalán nem volt magától értetődő. A Takarékbank képviselője, Köbli Réka ezért az est későbbi részében különdíjat is kapott.

ORSZÁGOS BAJNOKSÁG ÉS KUPA DÍJÁTADÓK

Ezután került sor a díjak átadására. Először az Open 600 Kupa, majd a Bajnokság dobogósai kapták meg a serlegeiket, valamint az egyéb ajándékokat tartalmazó csomagokat Hermann Henriktől, a Magyar Motorsport Szövetség elnökétől. Az Open 600 Kupa idei legjobbjai: ifj. Lengyel Ákos, Kerényi Ádám és Vakán Levente, akik között szoros csatában, az utolsó futamon dőlt el a végső sorrend. Az Open 600 bajnoki értékelés első három helyezettje: a szezont végig domináló Molnár Gergő, a korábban Olaszországban versenyző Kecskés Bence, és a Northern Talent Cup-futamgyőztes Varga Tibor.

Open600
Fotó: P1Race.hu

Ezután a következtek a legnagyobbak: először az Open 1000 Kupa három legjobbja állhatott a dobogóra. Majsa Gergely az összes futamot megnyerve lett idén kupagyőztes, az ezüst és a bronz pedig Szarka Gábornak és Kovács Ádámnak jutott. Az Open 1000 Bajnokságot a tavalyi évhez hasonlóan Gyutai Adrián nyerte meg, a kupagyőztes Majsa Gergely lett a második, a míg a mindössze három futamon induló, de abból kettőt megnyerő Kovács Bálint pedig a harmadik. Ők a szakágvezető Marsalkó Páltól vehették át az év végi serlegeket és ajándékcsomagot.

Open1000
Fotó: P1Race.hu

A Supersport 300 géposztály díjkiosztója következett a sorban. Ők nem a „nagyokkal” teljesítettek közös szezont, számukra három fordulót rendeztek: kettőt a Kakucsringen, egyet pedig a máriapócsi Rabócsiringen. A bajnokság az alacsony résztvevői létszám miatt sajnos nem volt értékelhető, de a legeredményesebb versenyző, Kun Csaba megkapta a bajnoknak járó elismerést. A Kupában viszont már megvolt a kellő számú induló, így ott megvolt a „rendes” díjátadó: Szilágyi Krisztián lett a kupagyőztes, Kun Csaba lett az ezüstérmes, a bronz pedig Diós Krisztiánhoz került. Lévai Károly, a MAMI Magyar Motorkerékpár Technikum és Szakképző Iskola, egyben a HRE Team vezetője adta át az őket megillető trófeát.

SSP300
Fotó: P1Race.hu

A bajnokságok és a kupák részletes végeredménye megtalálható a Magyar Motorsport Szövetség honlapján, az egyes fordulók eredményei pedig a palyamotorozas.hu oldalról.

KÜLÖNDÍJAK 

A gála további részében a különdíjakat adták át. Mindenekelőtt a bajnokság főszponzorának, a Takarékbank képviselőinek: Köbli Rékának és Brezina Szabolcsnak. Utóbbi elmondta, hogy a Magyar Bankholdinghoz való csatlakozás teendői mellett sem tettek le a magyar motorsport támogatásáról.

Ezután következtek a versenyzői különdíjak. Első körben az új pályacsúcsokat elérő motorosokat jutalmazták:

  • Molnár Gergő a Pannóniaringen állított fel új Stock 600-as rekordot: 1:54.487
  • Kovács Bálint abszolút magyar pályacsúcsot futott a Hungaroringen: 1:49.428
  • Varga Tibor új 600-as pályacsúcsot ért el a Hungaroringen: 1:51.591

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tibor Varga (@szikla44)

A gyorsaságukért járó különdíjakat hazánk egyetlen gyorsasági motoros világbajnoka, Talmácsi Gábor, valamint a rutinos magyar versenyző, Chrobák János adták át.

Különdíjat kapott Rossi Moor a Northern Talent Cup 2022-es megnyeréséért – ezt azonban nem tudta átvenni, mivel jelenleg Kaliforniában lábadozik, ahol nemrégiben megműtötték a karját (még nyáron történt a sérülés, de sajnos nem gyógyult megfelelően, így egy amerikai specialistát kerestek fel). A neki járó díjat Geri Katalin, a Fairium NGRT sajtófőnöke vette át.

:

A Takarékbank különdíját Sebestyén Peti kapta a Supersport világbajnoki szerepléséért. Távolléttében Talmácsi Gábor vette át a díjat.

Különdíjat kaptak azok a versenyzők, akik nemzetközi sorozatokban álltak helyt, és öregbítették a magyar motorsport hírnevét. ABC sorrendben:

  • Farkas Kevin: Northern Talent Cup
  • Görbe Soma: Red Bull Rookies Cup & JuniorGP
  • Kecskés Bence: MotoCIV STK600
  • Kovács Bálint: Endurance VB, Alpok-Adria Superbike
  • Kovács Zolika: Spanyol Promo3, MotoCIV Promo3
  • Lőrinc László: Northern Talent Cup
  • Rossi Moor: Northern Talent Cup
  • Sebestyén Péter: Supersport VB
  • Számadó Máté: Supersport 300 VB, IDM Supersport 300
  • Varga Tibor: Northern Talent Cup
  • Vincze Martin: Northern Talent Cup

Rossi Moor a fent említett rehabilitáció miatt nem volt jelen, Farkas Kevin, Görbe Soma és Sebestyén Péter pedig a következő szezonra való felkészülésük miatt voltak igazoltan távol.

Nemzetközi különdíj
Fotó: P1race.hu

Végül díjat kaptak azok is, akik maguk nem versenyzők, de nagyban hozzájárultak az idei bajnokság és kupa lebonyolításában:

  • Erdélyi Károly: fotós
  • Farkas Gábor: a MAMS Technikai Kollégiumának vezetője
  • Kőházy Tamás: fotós
  • Lakatos György: időmérésért felelős kolléga
  • Szabó Gyöngyi: MAMS felügyelő
  • Zólyomi Andrea: a MAMS főtitkára

Közülük Erdélyi Károly, Zólyomi Andrea és Farkas Gábor voltak személyesen jelen.

Különdíj
Fotó: P1Race.hu

Hermann Henrik MAMS-elnök szavaival zárult a gyorsasági szakág díjátadója.

A cikkben szereplő valamennyi fényképet a P1Race helyszínen jelenlévő munkatársa készítette.  A gálaest hivatalos fotóalbumát itt lehet megtekinteni: