2024. április 20. 13:19
KezdőlapMagyarokA Supersportban folytatja a magyar tehetség

A Supersportban folytatja a magyar tehetség

Görbe Soma a junior mezőnyből a felnőttek közé lép, méghozzá a Német Nemzeti Bajnokság, az IDM Supersport rajtrácsán láthatjuk a magyar tehetséget a 2023-as szezonban.

Görbe Somának jövőre az Eder Racing színeiben, a Német Nemzeti Bajnokság, az IDM Supersport mezőnyében szurkolhatunk. Így a Superbike géposztályban induló Kovács Bálint mellett még egy magyar lesz jelen a német bajnokság rajtrácsán. Soma egy német csapat, az Eder Racing színeiben, egy R6-os Yamahával fog indulni. Csapattársa a korábban már Supersport VB-futamokon is induló osztrák Thomas Gradinger lesz. Az osztrák versenyző 2022-es szezonját sérülések nehezítették, így nem tudta megmutatni a benne és a csapatban rejlő potenciált. A Thomas Eder vezette csapat célja 2023-ban nem más, mint a bajnoki cím.

Soma két évig versenyzett a Red Bull Rookies Cupban, az idei évben pedig a Junior GP-ben is képviselte hazánk színeit, miután megnyerte a Northern Talent Cup sorozatot.

A 2022-es szezon Soma számára nem volt a legsikeresebb, folyamatosan üldözte a balszerencse. Végül a Red Bull Rookies Cupban a 22., míg a JuniorGPb-ben a 28. helyen végzett. Soma és az Eder Racing együttműködése nem új keletű: a 2021-es szezonban a magyar tehetség már többször is vendégszerepelt náluk az osztrák bajnokságban, valamint két hétvégén az IDM Supersport sorozatban is. Az első Red Bull Ring-i futamon egy nagyszerű negyedik helyet ért el, a hockenheimi záróforduló már kevésbé volt sikeres számára.

Soma korábban Facebook oldalán már megmutatta edző motorját: