2024. április 25. 11:03
KezdőlapMagyarokMagyar versenyzőt igazolt Talmácsi Gábor legnagyobb riválisa

Magyar versenyzőt igazolt Talmácsi Gábor legnagyobb riválisa

Talmácsi Gábor egykori világbajnoki ellenfelének, Héctor Faubelnek a csapatához igazolt Lőrinc László. A 17 éves versenyző a European Talent Cupban folytatja pályafutását.

Hamarosan kezdődik az új idény, így lassan minden darab helyére kerül a kirakósban azzal kapcsolatban, hogy az adott pilótát melyik sorozatban, illetve csapatnál láthatjuk versenyezni 2023-ban. Nincs ez másként a magyar utánpótlásban sem, ahol újabb fontos bejelentés érkezett, amiben ráadásul nem maga a versenyző az egyetlen magyar kötődés.

Lőrinc László ugyanis saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy idén a European Talent Cupban folytatja a pályafutását. A 18. életévében járó pilóta tavaly a Northern Talent Cupban indult, ahol az összetett huszonkettedik helyét szerezte meg. A BRR Team versenyzője egyszer, a németországi első futamon szerzett pontot, egészen pontosan 4-et, Assenben ráadásul komoly balesetet szenvedett, aminek következtében ki kellett hagynia a forduló lényegi részét.

Lőrinc a Fau55 Tey Racingnél fog versenyezni. Ez a csapat Héctor Faubel istállója, aki a magyar motorsportrajongók számára bizonyára ismerős, hiszen Talmácsi Gábor őt győzte le 2007-ben, amikor a 125 köbcentiméteres kategória világbajnoki címéért küzdöttek. A spanyol expilóta egyébként 2012-ig volt valamelyik világbajnoki mezőny tagja, de honfitársunkkal ellentétben a MotoGP-ig nem jutott el.

Ami magát a csapatot illeti, a Fau55 2021 óta versenyez a European Talent Cupban, és eddig egy tizenhatodik, majd egy tizenhetedik helyet szerzett az egyéni összetettben César Parrilla révén. Hozzá kell tenni, hogy más kategóriákban jobban jeleskednek: Alex Ruiz második lett a stockban, míg Yeray Ruiz a hatodik lett a Moto2-esek között.

Szeretném bejelenteni, hogy nagyon boldogan egyesítem az erőimet egy olyan profi csapattal, mint a Fau55 Tey Racing – fogalmazott Lőrinc saját Facebook-oldalán. – Az első teszt fantasztikus volt velük. A szezonra az a célom, hogy fejlődjek, és minél többet tanuljak ebben az új kategóriában. Alig várom, hogy elkezdődjön ez az új kaland.”

Természetesen a Fau55 is üdvözölte új versenyzőjét a közösségi médiás oldalán. Lőrinc bemutatkozására azonban még várni kell, hiszen az idény első futamát május 7-én rendezik Estorilban. A versenynaptár egyébként ezúttal is hét fordulóból fog állni, a mezőny tagjai november 5-én, Valenciában zárják a szezont.