2024. március 29. 10:03
KezdőlapMoto2Biaggi: „Két erős pilótánk van, és a legjobbra számítunk”

Biaggi: „Két erős pilótánk van, és a legjobbra számítunk”

A Sterilgarda Husqvarna csapat Max Biaggi vezetésével már két privát tesztet teljesített Jerezben, ahol végre kipróbálhatták a 2022-es konfigurációt. A csapat főszponzora a Sterilgarda Alimenti lett, akik hosszú ideje képviselik a csapatfőnököt.

Max Biaggi számára a negyedik év kezdődik meg, mint Moto3-as csapatvezető. Két nagyszerű pilótával vág neki az idei szezonnak, akik nem mások, mint a 27 éves John McPhee, és a 21 éves Ayumu Sasaki. McPhee szereplése az utóbbi szezonokban számos kérdőjelet vont maga után, mivel rendkívül tehetséges pilóta, de sajnos sosem jött ki számára a lépés eddig. Ezen kívül a maga 27 évével kisé túlkorosnak is számít a legkisebb géposztályban. Ayumu Sasaki eddig 3 dobogós helyezéssel büszkélkedhez a Moto3-ban, a tavalyi idényt pedig a világbajnokság 9. helyén zárta, ami elismerendő teljesítmény, mivel a legkisebb kategória valóban kiszámíthatatlan.

A két pilóta nagyon örül, hogy elérkezett a portimaói teszt, véleményüket a Speedweek.com idézi:
John McPhee: „Nagyon örülök, hogy újra felülhetek erre a motorra. A pálya nagyszerű, és minden lehetőséget megad számunkra ahhoz, hogy megtaláljuk a helyes irányt a tesztelés során. Ez az utolsó dobásunk, hogy Katar előtt minél tisztább képet kapjunk a motorról, így az a célunk, hogy ezzel a teszttel megtaláljuk a helyes alapbeállítást a szezonkezdésre.”

Ayumu Sasaki: „Nagyon boldog vagyok, hogy elérkezett a portimaói teszt, ezen kívül izgatott is vagyok a kimenetelét illetően. 2 nagyszerű tesztet tudhatunk magunkénak Jerezben, és nagyon jól érzem magam az új csapatban. Amikor először megláttam a motort, rögtön pozitív érzés fogott el. Tudom, hogy Portimao fog leginkább felkészíteni az idénynyitó futamra Katarban.”

Max Biaggi is megszólalt a téma kapcsán:
„Ez a portimaói teszt jelenti a 2022-es szezon kezdetét hivatalosan. Mi vagyunk a Husqvarna csapat, és kezdettől fogva jó eredményeket várnak el tőlünk. Idén két erős pilótával vágunk neki a szezonnak, és azt várom, hogy magas színvonalon tudjuk teljesíteni a ránk váró tesztnapokat.”

Fotó: Sterilgarda Husqvarna Max Racing Official Twitter