2022. december 01. 18:09
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMoto2Celestino Vietti továbbra is magabiztos

Celestino Vietti továbbra is magabiztos

- Hirdetés -

Celestino Vietti (Mooney VR46 Racing) az Indonéz Nagydíjon elért második helyezésével megerősítette vezető pozícióját a világbajnoki pontversenyben. Csapattársa, Niccolò Antonelli csak a csalódást keltő 25. helyen végzett.

A VR46 Akadémia növendéke katari futamgyőzelme után a szerény hetedik rajtkockát szerezte meg az időmérő edzésen. A bemelegítő gyakorlás során azonban az olasz versenyző már megmutatta, hogy a futamon is számolni kell vele, hiszen a leggyorsabb időt motorozta Sam Lowes (ELF Marc VDS) és a pole-ból induló Jake Dixon (Inde GASGAS Aspar) előtt.

Vietti szoros csatát vívott honfitársával, az MV Agusta versenyzőjével, Simone Corsival, aki nem sokkal később egy bukás miatt a kavicságyban fejezte be a küzdelmet.

- Hirdetés -

A katari győztesnek a későbbiekben is keményen meg kellett küzdenie minden egyes pozícióért. Celestino Vietti csak a hetedik körben tudta megelőzni Sam Lowes-t és Aron Canet-t (Flexbox HP40), és lépett a dobogó második fokát érő pozícióba. Ekkor a futamot magabiztosan vezető Somkiat Chantra (Honda Team Asia) már több, mint két másodperccel előzte meg üldözőit. Ez a sorrend a célba érkezésig már nem változott.

- Hirdetés -

Nehéz hétvége volt az új pálya, a magas hőmérséklet és az ismeretlen pályakörülmények miatt. A katari győzelmem után tudtuk, hogy nem lesz könnyű ugyanazon a szinten maradni. A lehető legjobban álltunk a pályához, különösen a gumikezelés tekintetében. Elégedett vagyok, hogy minden ilyen jól sikerült”mondta Vietti, aki 45 ponttal vezeti a világbajnoki tabellát.

Ismét nem szerzett pontot csapattársa, Niccolò Antonelli. A négyszeres Moto3 futamgyőztes a Katari Nagydíjhoz hasonlóan most is katasztrofálisan szerepelt, hiszen az utolsó helyen végzett. “Hogy őszinte legyek, egy kicsit haragszom magamra, mert jobban kellett volna teljesítenem” – ostorozta magát Antonelli, aki tisztában van azzal, hogy teljesítménye nem felel meg a VR46 Akadémia magas színvonalának.