péntek, július 1, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMoto2Somkiat Chantra: "Még az sem volt biztos, hogy tudok versenyezni"

Somkiat Chantra: “Még az sem volt biztos, hogy tudok versenyezni”

Somkiat Chantra letette névjegyét, indonéziai futamgyőzelmével beírta magát a motorsport történelemkönyvébe, hiszen thai versenyző ezelőtt még nem tudott diadalmaskodni világbajnoki sorozat megmérettetésén.

- Hirdetés -

Egyáltalán nem tudom elhinni. Nagyon büszke vagyok arra, hogy én lehetek az első thaiföldi versenyző, aki GP győzelmet aratott” – ezek voltak Somkiat Chantra első szavai a futam után, melyet a Speedweek.com idézett.

A negyedik rajtkockából induló Honda Team Asia pilóta, a 16 körös Moto2-es verseny első kanyarjában vette át a vezetést, és a célig nem is adta át azt másnak. Egy kör után az előnye már több, mint egy másodperc volt. Ezt követően a 23 éves versenyző egymás után hozta a leggyorsabb időket, és 3,2 másodperces előnnyel aratott rajt-cél győzelmet a világbajnokságot vezető Celestino Vietti (Mooney VR46 Racing Team) előtt. Ez volt az első győzelme thaiföldi versenyzőnek a motorkerékpár világbajnokságok történetében. Ratthapark Wilairot volt eddig legközelebb az elsőséghez, az ő legjobb eredménye egy negyedik helyezés volt 2010-ben Assenben.

Somkiat Chantra, Idemitsu Honda Team Asia
Fotó: MotoGP Media

Chantra számára nem indult szerencsésen a szezon Katarban. Kihagyta a versenyt, miután az időmérő edzés második szakaszában nyílt törést szenvedett a jobb keze kisujján. “A műtét után kétségeim voltak, hogy képes leszek-e Indonéziában versenyezni” – vallotta be Somkiat Chantra. “Fájdalmaim voltak egész hétvégén, de sikerült megtartanom a pozíciót.”

Csapattársa, Ai Ogura is erős versenyt futott, a japán versenyző a 21. helyről vágott neki a felzárkózásnak, és végül a hatodik helyen ért célba. “Nagy lépést tettünk előre a szombathoz képest” – jegyezte meg a 21 éves motoros.  “A pálya sokkal jobban tapadt, amitől erősebbnek éreztem magam. Jó verseny volt, amelyen sikerült megelőznöm néhány gyors versenyzőt.”

Ai Ogura, Idemitsu Honda Team Asia
Fotó: MotoGP Media

Hiroshi Aoyama csapatfőnök is elégedett volt versenyzői teljesítményével: “Micsoda verseny! Ogura fantasztikus tempót diktált. Nagyon lenyűgözött Chantra teljesítménye, különösen a sérülése után. Uralta a versenyt, és megérdemelten győzött.”