2024. április 19. 00:34
KezdőlapMoto3Carlos Tatay sporttörténelmi dobogója a CFMOTO-val

Carlos Tatay sporttörténelmi dobogója a CFMOTO-val

Carlos Tatay a CFMOTO első pole pozícióját és dobogós helyezését szerezte a Moto3 világbajnokságon az Indonéz Nagydíjon. Csapattársa, Xavier Artigas a hatodik helyen végzett, így az alakulat értékes pontokat zsebelt be a hétvége során.

A spanyol versenyző jól kezdte a vasárnapi futamot, és tudott az élmezőnnyel haladni. Tatay megpróbálta növelni a tempót, de elhagyta a pályát, aminek hosszú körös büntetés lett a vége. Ekkor a 19 esztendős versenyző a top10-en kívül volt, és messze volt a dobogós helyezéstől. Nem adta fel a küzdelmet, és megkezdte a felzárkózást, aminek az eredménye egy harmadik helyezés lett, Dennis Foggia (Honda) és Izan Guevara (GASGAS) mögött.

Egyszerűen 100 százalékot nyújtottam” – magyarázta el teljesítményét a Speedweek.com oldalnak.

Carlos Tatay, CFMOTO Racing
Fotó: MotoGP Media

A hosszú körös büntetésem után csak azt akartam, hogy valahogy a dobogón végezzek, és mindent megtettem ezért. Nyomtam és előztem, amennyit csak tudtam. Szuper boldog vagyok, hogy megszereztem az első dobogós helyezést magamnak és a CFMOTO-nak.

A CFMOTO Racing PruestelGP mindkét versenyzője keményebb gumikeveréket használt, ami különösen az utolsó két körben volt kifizetődő. Ennek eredményeként Carlos Tatay a 14. helyről küzdötte fel magát a dobogóra, Xavier Artigas pedig a hatodik helyen végzett, amivel a CFMOTO párosa feljött a harmadik helyre a csapat összesítésben.

Kemény nap volt, hihetetlenül meleg volt, de elégedett vagyok az eredménnyel” – mondta el Artigas. „Tíz fontos pontot szereztünk, és feljöttünk a harmadik helyre a csapatversenyben. Próbáltam előrébb végezni, de ehhez nagyon keményen kellett hajtanom, és nem akartam hibázni. A CFMOTO iránti bizalom megvan, ismét sokat tanultunk, és tudunk tovább fejlődni.”

Pontosan ezt az eredményt akartuk elérni” – nyilatkozta Massimo Capanna technikai igazgató is. „Mindkét versenyző veszített helyezést a futam elején, de a verseny során folyamatosan tudták tartani a lépést, és a végén előre tudtak kerülni. Az első két futam után a harmadik helyen állunk a csapatverseny tabelláján, ami fantasztikus a CFMOTO, a PruestelGP és az összes szponzor és támogató számára.”

Büszke vagyok az egész CFMOTO csapat teljesítményére ezen a különleges hétvégén” – mondta Florian Prüstel csapatfőnök elégedetten. „Carlos és Xavi szuper teljesítményt nyújt, és az edzéseken is nagyon jól működnek együtt. A tegnapi pole pozícióval és a mai dobogós helyezéssel megmutattuk, hogy mindkét versenyzőnkkel a világ legjobbjai között tudunk versenyezni. Ezért a csapatteljesítményért szeretnék köszönetet mondani a CFMOTO-nak, a hosszú távú támogatóinknak és partnereinknek, a családomnak és barátaimnak, valamint a szurkolóknak is nagyon köszönöm, nélkületek nem tudnánk ilyen eredményeket elérni.”