2024. április 25. 06:04
KezdőlapMoto3Dennis Foggia vezeti a VB tabellát győzelmével

Dennis Foggia vezeti a VB tabellát győzelmével

Dennis Foggia az Indonéz Nagydíjon aratott fölényes győzelmével a Moto3-as kategóriában átvette a vezetést a tabellán a második versenyhétvége után. Csapattársa, Tatsuki Suzuki a tizedik helyen végzett.

A fiatal olasz versenyző a rajtrács hatodik helyéről vághatott neki a 23 körös futamnak.  A keményen megvívott első körök után egyértelműen elhúzott versenytársaitól. Dennis Foggia végül 2,612 másodperccel nyert Izan Guevara (GASGAS), Carlos Tatay (CFMOTO), Sergio Garcia (GASGAS) és Deniz Öncü (KTM) előtt. Ezzel Leopard Racing versenyzője a Moto3-as világbajnokság tabellájának élére ugrott, istállója pedig a második helyre a csapatverseny összetettjében.

Dennis Foggia, Leopard Racing
Fotó: MotoGP Media

Nagyon boldog vagyok a mai győzelem után, ez volt a célunk, és ezt kellett elérnünk” – mondta a 21 éves olasz a Speedweek.com oldalán. „A motorom tökéletesen működött, és egy nagyon jó versenyt tudtam teljesíteni. Köszönöm szépen a csapatomnak, a családomnak, a szponzoraimnak és mindenkinek, aki támogat.

Foggia csapattársa, Tatsuki Suzuki nem szerzett pontot a Moto3-as világbajnokság nyitó futamán Katarban. A 24 éves japán az indonéz versenyhétvégén a tizedik helyen végzett, és a 2022-es szezon első két fordulója után a 15. helyen áll a Moto3-as világbajnokság összesített ranglistáján.

Elia Bartolini, Tatsuki Suzuki
Fotó: MotoGP Media

A katari kiesés után nagyon fontos volt, hogy jó helyezést érjek el a versenyen. – mondta Suzuki. „Bár nagyon szerettünk volna jobban teljesíteni, a 10. helyezés is fontos, mert minden pont számít a bajnokságban. Most tovább haladunk, köszönöm szépen a csapatnak.”