2024. március 28. 19:47
KezdőlapMotoGPA kármentésről szólt a Gresini indonéz futama

A kármentésről szólt a Gresini indonéz futama

A két Gresini-motoros közül Bastianini Binderrel került összetűzésbe, Di Giannantonio pedig először versenyzett esőben, ez pedig rendes kultúrsokk volt számára.

Nem volt egyszerű futama egyik Gresini Racing-motorosnak sem Mandalikán. A csuromvizes pályán Enea Bastianini rögtön az elején meleg pillanatokat élhetett át, ehhez képest szép eredményt hozott a leintéskor. Csapattársa, Fabio Di Giannantonio számára pedig az egész verseny a körülményekkel való ismerkedésről, illetve még inkább hadakozásról szólt. Előbbi számára pozitívum, hogy az indonéz futam után is vezeti a vb-tabellát.

Elég sok időbe telt, mire megbarátkoztam a körülményekkel” – ismeri el a Mandalikán is jobbik Gresini-motoros Bastianini. „Rosszul is rajtoltam, küszködtem is az első körökben, mert nem láttam semmit. Aztán fokozatosan megjött a tempóm. Az utolsó 10 körben például már kifejezetten gyors tudtam lenni. Elég veszélyes volt, amikor Darryn Binder mellett kellett elmennem, még le is szaladtam miatta a pályáról. De szerencsére vissza tudtam jönni, mindezek fényében pedig ez nem is egy rossz pozíció.

Csapattársa, Fabio Di Giannantonio most sem tudta megszerezni első pontjait a királykategóriában. Persze ez komoly bravúr is lett volna, elvégre először versenyzett esőben.

Nyilván nem lehetek elégedett az eredménnyel. Száraz verseny esetén összejöhetett volna több is ebből, de ugye, nem így alakult. Először versenyeztem esőben, így mindent a nulláról kellett kezdenem megtanulni. Kicsit későn jött volna már az a tempó, amivel felzárkózhattam volna az előttem lévőkhöz. Dolgozni kell tovább.

Bastianini 30 szerzett pontja jelenleg kettővel több, mint a mögötte jövő Brad Binderé. Di Giannantonio jelenleg 20. a tabellán.

ForrásGPOne