péntek, július 1, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMoto2A Moto2-es bajnoki címet célozza meg Jake Dixon

A Moto2-es bajnoki címet célozza meg Jake Dixon

Megjött az első dobogós helyezés, megjött vele az étvágy is: Jake Dixon célja a 2022-es Moto2-es szezon abszolút csúcsa.

- Hirdetés -

Azok után, hogy Indonéziában megszerezte pályafutása első Moto2-es pole-pozícióját, Austinban jött egy újabb az első, méghozzá az első pódium Jake Dixon számára. Texasi harmadik helye meghozta Jake Dixon kedvét a még nagyobb dolgokhoz, erről a hivatalos MotoGP-Podcastben beszélt.

Nagyszerű volt elérni ezt a mérföldkövet” – lelkendezett még napokkal később is Dixon. “Túl sokáig vártam rá. A dobogót követően pedig hétfőn és kedden már arra koncentráltam, hogyan lehetnék jobb Portimaóban. Igen, most már versenyt akarok nyerni. Élveztem a dobogómat, de most már a következő lépcsőfokok járnak a fejemben.

Dixon tehát a győzelmet célozta meg, de nem lesz csalódott, ha ez most még nem jön neki össze.

Megy olyan jól a motorozás, hogy azt mondjam, ez bármelyik hétvégén összejöhet. Ha a sors úgy dönt, hogy megfelelő az időzítés, meg fog történni. Erőltetni semmiképp nem fogom.

Az Aspar motorosa kitért arra is, hogy a családias légkör sokat segít neki a jó teljesítményben, valamint arra, hogy záros határidőn belül a MotoGP-be is visszatérne. Dixon 2021-ben két beugró futamot teljesített a Petronas Yamaha motorján. Ezt a kategóriaváltást viszont csak az ő szája íze szerinti feltételekkel lépi meg.

Csak akkor megyek a MotoGP-be, ha az időzítés megfelelő, és megfelelő technika van alattam. Ha ez nincs meg, rettenetesen nehéz rögtön nagyot alkotni. Nem úgy akarok felmenni, hogy mindent ki kell még tapasztalnom, ahogy az a Moto2-es érkezésem során még fennálló helyzet volt. Úgy gondolom, a MotoGP-ben még akár a mostaninál is jobb lehetek. A nagy motor lehet majd az én igazi stílusom.

Jake Dixon jelenleg a Moto2-es tabella hetedik helyén áll 32 szerzett pontjával. Az éllovas Celestino Vietti 70 ponttal vezet.

SourceMotoGP
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)