2024. április 26. 19:49
KezdőlapMoto2Hősies küzdelem volt Arón Canet jerezi dobogója

Hősies küzdelem volt Arón Canet jerezi dobogója

Két csavarral a csuklójában versenyzett a Spanyol Nagydíj hétvégéjén Arón Canet. Mit versenyzett, még dobogóra is állhatott!

Arón Canet is részese volt annak a tömegbalesetnek, ami a Portugál Nagydíj során hozta el a piros zászlót a Moto2-esek futamán. Nem is úszta meg sérülés nélkül, a jerezi futamig rendelkezésre álló mindössze néhány napban meg is műtötték a csuklóját. Canet a Spanyol Nagydíjat két csavarral a csuklójában teljesítette. A spanyol motoros bőségesen dokumentálta a rehabilitációs folyamatot a hétvégét megelőzően, valamint a hétvége során.

Innen indult a gyógyulás…

Canet aztán nem csak hogy ott volt a mezőnyben, a „futottak még”-kategóriában, hanem egyenesen dobogóra is állhatott. Az Ogura mögött megszerzett második hely ott tartotta őt a vb-tabella negyedik helyén, lemaradása Celestino Vietti mögött jelenleg 31 pont. Ezzel nagyon is megmaradt a vb-esélye.

„Életem egyik legkeményebb hétvégéjén vagyok túl. De megcsináltuk, és a cél a további javulás. Elvárások nélkül kezdtük meg a hétvégét, ami dobogóba torkollott. 10 körrel a vége előtt kezdtem érezni a fájdalmat a kezemben, az utolsó hét-nyolc kört pedig csak túl akartam élni. De itt vagyunk!” – mondta Canet a MotoGP hivatalos weboldalán.

Canet jerezi második helyével holtversenyben a legjobb eredményét hozta 2022-ben. Korábban a szezonnyitó Katari Nagydíjon szintén második volt.

ForrásMotoGP