szombat, május 21, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
KezdőlapMoto2Hősies küzdelem volt Arón Canet jerezi dobogója

Hősies küzdelem volt Arón Canet jerezi dobogója

Két csavarral a csuklójában versenyzett a Spanyol Nagydíj hétvégéjén Arón Canet. Mit versenyzett, még dobogóra is állhatott!

- Hirdetés -

Arón Canet is részese volt annak a tömegbalesetnek, ami a Portugál Nagydíj során hozta el a piros zászlót a Moto2-esek futamán. Nem is úszta meg sérülés nélkül, a jerezi futamig rendelkezésre álló mindössze néhány napban meg is műtötték a csuklóját. Canet a Spanyol Nagydíjat két csavarral a csuklójában teljesítette. A spanyol motoros bőségesen dokumentálta a rehabilitációs folyamatot a hétvégét megelőzően, valamint a hétvége során.

Innen indult a gyógyulás…

Canet aztán nem csak hogy ott volt a mezőnyben, a “futottak még”-kategóriában, hanem egyenesen dobogóra is állhatott. Az Ogura mögött megszerzett második hely ott tartotta őt a vb-tabella negyedik helyén, lemaradása Celestino Vietti mögött jelenleg 31 pont. Ezzel nagyon is megmaradt a vb-esélye.

“Életem egyik legkeményebb hétvégéjén vagyok túl. De megcsináltuk, és a cél a további javulás. Elvárások nélkül kezdtük meg a hétvégét, ami dobogóba torkollott. 10 körrel a vége előtt kezdtem érezni a fájdalmat a kezemben, az utolsó hét-nyolc kört pedig csak túl akartam élni. De itt vagyunk!” – mondta Canet a MotoGP hivatalos weboldalán.

Canet jerezi második helyével holtversenyben a legjobb eredményét hozta 2022-ben. Korábban a szezonnyitó Katari Nagydíjon szintén második volt.

SourceMotoGP
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)