2024. március 28. 22:02
KezdőlapMoto2Schrötter: Nem kimondottan taktikára alapozunk

Schrötter: Nem kimondottan taktikára alapozunk

Le Mans-ban a legjobb helyekért harcolna Marcel Schrötter, aki az eddigi futamokon elért teljesítményével is rendkívül elégedett lehet.

A legutóbbi három versenyen rendre Top5-ös pozíciókat hoz a német. Most egy olyan aszfaltcsíkot hódít majd meg a mezőny, amit a pilóta nem kifejezetten kedvel, de pont ezért lenne nagyszerű, ha itt érhetne el kiugró eredményt.

„Nagyon motivált vagyok, és várom a francia hétvégét, függetlenül attól, hogy ez a pálya sosem tartozott a kedvenceim közé. Az utóbbi pár évben már hellyel-közzel sikerült kiismernem, szóval bizakodó vagyok. Az időjárás előreláthatólag kedvező lesz számunkra, aminek szintén örülök. A jerezi teszt valóban gyümölcsöző volt számunkra, felfelé vettük az irányt. Remélem, hogy ez a teljesítmény a futamon, illetve az azt megelőző edzéseken is visszaköszön majd. Nagyon oda kell figyelnünk, húznunk kell a gázt, de mindenekelőtt jó rajtpozíciót kell szereznünk. Próbálom a saját utamat járni majd a pályán, és kevésbé a taktikára építeni. Remélem, hogy 15 perc alatt sikerül majd értékelhető rajtpozíciót elérnem. Az utóbbi pár futamon is volt lehetőségem harcolni a dobogós helyezésekért, de legalább a Top5-be befértem. Szeretném ezt a szintet továbbvinni. Ha sikerül rendszeresen ezeket a pozíciókat elérnem, akkor fontos pontokat szállíthatok a csapatnak. A világbajnokság egyelőre nyitott, szóval fontos, hogy konstans teljesítményt nyújtsunk mind a versenyeken, mind az edzéseken. Ami pedig a legfontosabb, hogy jól is érezzük magunkat.”