2024. március 19. 11:48
KezdőlapMoto2Acosta: Nagyszerű lesz a szezon vége

Acosta: Nagyszerű lesz a szezon vége

Pedro Acosta 18 évesen és 4 naposan szerezte meg Moto2-es pályafutása első futamgyőzelmét. A spanyolnak futamok óta ért egy jó eredmény, most végre pontokra is válthatta.

Tehetségéhez kétség sem fér, de eddig sajnos nem jött ki a lépés a fiatal spanyolnak. Az olasz futamot megelőzően az élről bukott, de végre megtört a jég és újra azt az Acostát láthatjuk a pályán, akit a Moto3-ban megszokhattunk.

„Hosszú volt az út idáig. Sajnos Le Mans-ban és Amerikában eldobtam magamtól a lehetőséget. Végül kifizetődött a sok munka, amit beleöltünk az utóbbi futamokba. Úgy vélem, nagyszerű lesz a szezon vége, ha ugyanebben az ütemben folytatjuk tovább” – nyilatkozta Acosta.

„Nagyon örülök ennek a győzelemnek. Sok időbe telt eljutni idáig, de ez is a tanulási folyamat része. Ezáltal sokkal inkább ki tudod élvezni a pillanatot. Nagyon kemény futam volt. Ez volt az első olyan verseny, amit a rajttól kezdve a végéig vezettem. Nem volt egyszerű fenntartani a koncentrációt. Azért vagyunk most itt, mert tanultam az utóbbi versenyeken elkövetett hibáimból.”