vasárnap, június 26, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMoto2Vietti okos versenyzéssel nyert Barcelonában

Vietti okos versenyzéssel nyert Barcelonában

Miután Joe Roberts az élen bukott, a Moto2-es világbajnoki címre aspiráló Celestino Vietti és Aron Canet küzdött a futamgyőzelemért Barcelonában. A problémák ellenére Vietti az élen végzett.

- Hirdetés -

A Catalunya GP futamgyőzelmével úgy tűnt, hogy egy tökéletes hétvége ért véget Celestino Vietti számára. Addig azonban rögös volt az út a Mooney VR46 csapat Moto2-es versenyzője számára. “Pénteken nagy problémáink voltak. Egyszerűen nem tudtam gyors köridőket hozni” magyarázta Vietti, aki a pénteki edzésen a tizenkettedik helyen végzett.

A szombati időmérőn a Q1-ből indulva tudta megszerezni a pole-t, némi meglepetésre, az utolsó pillanatban. A rajtrács 1. helyéről a versenyen azonban nem indult jól, és a futam elején a 6. helyre esett vissza. “Miután elrontottam a rajtot, megpróbáltam nyugodt maradni és megóvni az első gumit” – kommentálta Vietti a verseny első felét.

A mezőny élén az amerikai Joe Roberts már 2,4 másodperces előnyt épített ki, mígnem a 11. körben hibázott és a kavicságyban fejezte be a verseny. Ekkor Vietti az 5. helyen állt. A VR46-os versenyző a 16. körben vette át először a vezetést. “Csak ott próbáltam előzni, ahol a leggyorsabbnak éreztem magam. Amikor megláttam Joe bukását, tudtam, hogy van esélyem.”

A verseny utolsó harmadában négyes csata alakult ki az élen a győzelemért, amelyben Canet és Vietti mellett Augusto Fernández és Jake Dixon is részt vett. A VR46-os versenyző az utolsó kört a második helyről kezdte, csak a 10-es kanyarban állt az élre egy bátor manőverrel. Vietti megtartotta a vezetést egészen a célig, és 0,081 másodperccel Canet előtt megnyerte a futamot.

“Nagyszerű párharc volt, szinte tökéletes időzítéssel. A verseny során gondjaim voltak a turbulens levegővel, mivel az első gumim túlságosan felforrósodott és nem működött megfelelően. De nagyon erős voltam a 10-es kanyarban, ezért ott megtámadtam Canet-t, aki ott egy kicsit szélesre ment”

A bajnoki tabellán az olasz a szezonbeli harmadik győzelmével növelni tudta előnyét Ai Ogurával szemben – jelenleg 16 ponttal vezet a japán előtt.