2024. március 19. 03:05
KezdőlapMoto2Acosta: Cél a 100%-os teljesítmény

Acosta: Cél a 100%-os teljesítmény

Pedro Acosta jelenleg otthon, Murciában lábadozik combcsonttöréséből, amelyet a holland futam előtti motokrossz edzésen szenvedett.

Néhány héttel korábban ünnepelte első Moto2-es sikerét, és Marc Márquezt váltotta a középső kategória történetének legfiatalabb győzteseként.

Visszatekintve azonban Acosta nem az első Moto2-es győzelmet emelte ki különösebben, hanem két másik versenyt:

„Le Mans az egyik legjobb futam volt, még akkor is, ha a bukás miatt lemaradtunk a győzelemről. Ez volt az a pillanat, amikor megtettük azt a bizonyos lépést előre. Sachsenring azért is különleges volt, mert hátrébb álltunk a rajtrácson, és mégis sikerült felállnunk a dobogóra. Ezt a két versenyt még mindig a mugellói győzelem fölé helyezném.”

„Pozitívan értékelem a szezon első felét, még ha nem is úgy kezdtük az évet, ahogy szerettük volna. Két pontszerző helyeken kívül eső futam után Argentínában és Portugáliában, valamint a franciaországi baleset után, amikor vezettem a versenyt, sikerült megfordítanunk a dolgokat. Egy győzelemmel, egy második hellyel és egy pole pozícióval megyünk a nyári szünetre. Tehát ott vagyunk, ahol lenni akartunk.”

„A Moto2-es géposztályhoz való alkalmazkodás nem volt olyan könnyű, mint szerettem volna. Azonban ha könnyű lenne, nem lenne olyan szórakoztató. Végül is ez extra motivációt ad nekünk, hogy tovább dolgozzunk és a legjobbat hozzuk ki magunkból. Úgy gondolom, hogy eltöltöttük a szükséges időt ahhoz, hogy alkalmazkodjunk és eljussunk oda, ahol most vagyunk.”

„Van még hova fejlődnünk, de ha a szombatokon sikerül erősnek lennünk, az nagy lökést ad a versenyekre. Megvan a tempónk, de fontos, hogy jó rajtpozícióból induljunk.”

„A legfontosabb dolog most az, hogy visszatérjek és újra megtaláljam a tempót. A sérülés miatt lépésről lépésre és hiba nélkül kell majd újra kezdenünk, hogy ismét azon a szinten legyünk, ahol Németországban voltunk.”

„Ezek a szabad hetek lehetővé teszik, hogy arra koncentráljak, hogy újra 100 százalékos formában legyek. Rengeteg terápiás kezelésre járok, és keményen dolgozom az edzőteremben, hogy minél kevesebb izomtömeget veszítsek.”

„A célom az, hogy a lehető legjobban fejezzük be az évet. Ez az első Moto2-es szezonom, és az első félévet jó formában fejeztük be. Szóval szeretnénk minél hamarabb visszatérni erre a pontra, és – miért ne – folytatni az eddig mutatott fejlődést.”