2024. április 26. 16:36
KezdőlapMoto2Fernández: A cél a világbajnoki cím

Fernández: A cél a világbajnoki cím

Augusto Fernández döntő tényezőnek tartja karrierjében a Red Bull KTM Ajo csapathoz való csatlakozást, amely tavaly Remy Gardnerrel és Raul Fernándezzel uralta a Moto2-es világbajnokságot.

„A csapathoz való csatlakozás azt jelentette, hogy megtettem azt a lépést előre, ami hiányzott a Moto2-ben. A tavalyi szezonban elért jó helyezés után, ahol újra megtaláltam a formámat, ez volt az a lépés, amely lehetővé teszi számomra, hogy a bajnoki címért harcoljak. Évek óta ez volt a célom, és az idei szezonra azt szerettem volna, hogy egy olyan csapat tagja legyek, amelynek megvan a kellő tapasztalata ahhoz, hogy minden évben a világbajnoki címért harcoljon.” – kezdi Fernández.

„Az utolsó néhány futam sikerült a legjobban.  Hihetetlen érzés, hogy két győzelemmel a hátunk mögött mehettünk a szünetre. Ennél jobbat nem is kívánhatna az ember. A németországi hétvége nagyszerű volt, mert folyamatosan elöl voltunk, és remek munkát végeztünk. A holland TT is jól sikerült, minden győzelem nagyszerű volt. Ha egyet kellene választanom a sikerek közül, az a sachenringi győzelem lenne.”

 „Az év elején ugyanazok voltak az elvárásaim – hogy a Moto2-es bajnoki címért harcoljak. A szezonkezdet miatt minden egy kicsit nehezebbé vált. Sok pontot vesztettünk az élen állókhoz képest, de soha nem vesztettük el a reményt. Mindig azt mondjuk, hogy a szezon még hosszú – de az eredmények nem jöttek. Amióta azonban Európában vagyunk, minden jól megy a pályán – különösen a jerezi negyedik hely és a Le Mans-i győzelem óta.”

„Túlszárnyaltuk a szezon elején megfogalmazott elvárásainkat, de nem azt, amire az idény kezdete előtt számítottunk. Ott vagyunk, ahol lennünk kell.” 

A 24 éves madridi azonban még lát javítanivalót a kvalifikáción:

„Erre kell koncentrálnunk, és ezen kell dolgoznunk, mert fontos, hogy szombaton is gyorsak legyünk. Mindig megvan a tempónk ahhoz, hogy az élen legyünk. Vannak azonban olyan pályák, ahol nehezebb a dobogóért vagy a győzelemért harcolni, ha hátulról indulsz. Assenben és Montmelóban ez nem így volt, de Mugellóban igen. A kockázat nagyobb, ha hátrébbról kezded a futamot.”

„Futamról futamra haladunk, és minden hétvégén a legjobbunkat fogjuk nyújtani. Persze, ha látom a lehetőséget, hogy több versenyt nyerjek, megpróbálom, de anélkül, hogy megőrülnék. Fontos tudni, hogy a rossz napokon hogyan lehet sok pontot szerezni ahelyett, hogy mindent meg akarjunk nyerni. Ezt a mentalitást követtük eddig is.”