2022. december 09. 23:39
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMoto2Fernández: A cél a világbajnoki cím

Fernández: A cél a világbajnoki cím

- Hirdetés -

Augusto Fernández döntő tényezőnek tartja karrierjében a Red Bull KTM Ajo csapathoz való csatlakozást, amely tavaly Remy Gardnerrel és Raul Fernándezzel uralta a Moto2-es világbajnokságot.

“A csapathoz való csatlakozás azt jelentette, hogy megtettem azt a lépést előre, ami hiányzott a Moto2-ben. A tavalyi szezonban elért jó helyezés után, ahol újra megtaláltam a formámat, ez volt az a lépés, amely lehetővé teszi számomra, hogy a bajnoki címért harcoljak. Évek óta ez volt a célom, és az idei szezonra azt szerettem volna, hogy egy olyan csapat tagja legyek, amelynek megvan a kellő tapasztalata ahhoz, hogy minden évben a világbajnoki címért harcoljon.” – kezdi Fernández.

“Az utolsó néhány futam sikerült a legjobban.  Hihetetlen érzés, hogy két győzelemmel a hátunk mögött mehettünk a szünetre. Ennél jobbat nem is kívánhatna az ember. A németországi hétvége nagyszerű volt, mert folyamatosan elöl voltunk, és remek munkát végeztünk. A holland TT is jól sikerült, minden győzelem nagyszerű volt. Ha egyet kellene választanom a sikerek közül, az a sachenringi győzelem lenne.”

- Hirdetés -

 “Az év elején ugyanazok voltak az elvárásaim – hogy a Moto2-es bajnoki címért harcoljak. A szezonkezdet miatt minden egy kicsit nehezebbé vált. Sok pontot vesztettünk az élen állókhoz képest, de soha nem vesztettük el a reményt. Mindig azt mondjuk, hogy a szezon még hosszú – de az eredmények nem jöttek. Amióta azonban Európában vagyunk, minden jól megy a pályán – különösen a jerezi negyedik hely és a Le Mans-i győzelem óta.”

- Hirdetés -

“Túlszárnyaltuk a szezon elején megfogalmazott elvárásainkat, de nem azt, amire az idény kezdete előtt számítottunk. Ott vagyunk, ahol lennünk kell.” 

A 24 éves madridi azonban még lát javítanivalót a kvalifikáción:

“Erre kell koncentrálnunk, és ezen kell dolgoznunk, mert fontos, hogy szombaton is gyorsak legyünk. Mindig megvan a tempónk ahhoz, hogy az élen legyünk. Vannak azonban olyan pályák, ahol nehezebb a dobogóért vagy a győzelemért harcolni, ha hátulról indulsz. Assenben és Montmelóban ez nem így volt, de Mugellóban igen. A kockázat nagyobb, ha hátrébbról kezded a futamot.”

“Futamról futamra haladunk, és minden hétvégén a legjobbunkat fogjuk nyújtani. Persze, ha látom a lehetőséget, hogy több versenyt nyerjek, megpróbálom, de anélkül, hogy megőrülnék. Fontos tudni, hogy a rossz napokon hogyan lehet sok pontot szerezni ahelyett, hogy mindent meg akarjunk nyerni. Ezt a mentalitást követtük eddig is.”

- Hirdetés -