2024. március 19. 05:29
KezdőlapMoto2Acosta és Fernández: Eltérő célok, azonos motiváció

Acosta és Fernández: Eltérő célok, azonos motiváció

A Red Bull KTM Ajo csapat két Moto2-es versenyzője, Pedro Acosta és Augusto Fernández eltérő elvárásokkal érkezik Silverstone-ba. Míg Fernández a győzelemre törekszik, addig Acosta visszazökkenne a bajnokság körforgásába.

Pedro Acosta az asseni GP előtti héten sérült meg, amikor krosszmotorral edzett. A spanyolnak eltört a bal combcsontja, és néhány hétig szünetet kellett tartania. Silverstone-ban indulni szeretne, de még mindig vannak kérdőjelek a visszatérési kísérletei felett.

„Azzal a céllal jövünk Silverstone-ba, hogy visszanyerjük a jó érzést. A felépülési idő nagyon hosszú volt, keményen dolgozom, hogy visszatérjek a korábbi szintemre. Fizikailag jól érzem magam, de újra meg kell találnom a közös hangot a motorral. A legfontosabb dolog az, hogy apránként újra megtaláljuk a tempót, hogy újra 100 százalékos legyek.” – jegyezte meg Acosta.

Csapattársa, Augusto Fernández májusban és júniusban egyre inkább bekapcsolódott a bajnoki címért folytatott küzdelembe. A 20 futamból tizenegy után Celestino Viettivel holtversenyben vezeti a bajnokságot. Sok mindent tervezett a szezon második felére.

„Egy hosszú nyár után alig várom, hogy újra kezdődjön a harc. Szeretném újra látni a csapatot, hogy együtt dolgozhassak a srácokkal. Ott akarjuk folytatni, ahol abbahagytuk.” – hangsúlyozta a 24 éves spanyol.

Fernandez így folytatta: „Silverstone egy olyan pálya, amit szeretek, így remélem, hogy jó hétvégém lesz. A cél az, hogy a győzelemért harcoljunk és minél több pontot szerezzünk.”