2024. április 19. 22:11
KezdőlapMoto2Fernández: Kivártam a megfelelő pillanatot

Fernández: Kivártam a megfelelő pillanatot

2012 óta egyetlen Moto2-es versenyzőnek sem sikerült pole pozícióból nyernie Silverstone-ban. Augusto Fernández megszakította ezt a sorozatot, és zsinórban harmadik győzelmével átvette a vezetést a világbajnokságban.

„Kemény verseny volt, gyakran kellett spontán cselekednem.” – kezdte a spanyol.

„A pálya állapota és a többi versenyző tempója folyamatosan változott. Rájöttem, hogy erősebb vagyok, mint az előttem lévő versenyzők, és úgy döntöttem, hogy támadást indítok.”

Négy körrel a kockás zászló leintése előtt a spanyol egy másodpercre zárkózott fel honfitársához, Lópezhez képest. Fernández azonban az utolsó körig várt a támadással.

„Kivártam a megfelelő pillanatot, hogy megragadjam az első helyet” – magyarázta taktikáját.

A célban Fernández és López között mindössze 0,070 másodperc volt a különbség. A Kalex versenyzőjének Sachsenring és Assen után ez volt zsinórban a harmadik győzelme, és ebben a szezonban már négyszer állt a dobogó legfelső fokán.

A madridi születésű Moto2-es sztár hosszú, két győzelem nélküli évnek vetett véget, mivel a 2022-es szezon előtt Misanóban 2019-ben aratta utolsó diadalát. Fernández az egyetlen Moto2-es versenyző Pol Espargaró 2012-es győzelme óta, aki a pole pozícióból tudott nyerni Silverstone-ban.