2024. március 29. 13:58
KezdőlapMoto2Sam Lowes kihagyja a következő két futamot

Sam Lowes kihagyja a következő két futamot

Az Elf Marc VDS Racing Team a 2022-es Moto2-es világbajnokság következő két fordulóján Sam Lowes helyett Senna Agius, ausztrál pilótával képviselteti magát.

Lowes sajnos a következő két futamból is kiesik, miután a hazai versenyén, Silverstone-ban az FP1-es edzésen történt bukás során kificamodott a bal válla.

A további vizsgálatok során kiderült, hogy Lowes egy kisebb törést szenvedett a bal felkarcsontjának felső részén, így a 31 éves versenyző intenzív rehabilitációba kezdett azzal a céllal, hogy a szeptember 18-i spanyolországi Aragóniai Nagydíjra újra a Kalex gépén ülhessen.

Tony Arbolino mellé a következő két versenyen az izgalmas, fiatal ausztrál tehetség, Senna Agius csatlakozik. A 17 éves versenyző pályafutását földpályán és motokrosszban kezdte, mielőtt átnyergelt az országúti versenyzésre, ahol az Asia Talent Cup-on és a junior világbajnokságon indult.

Jelenleg a PromoRacing Team Kalex gépén, a Moto2 európai sorozatban szerepel. Agius harmadik a tabellán, nyolc forduló alatt hat dobogós helyezéssel.

„Ez egy nagy gyerekkori álmom volt. Először is szeretnék gyors felépülést kívánni Samnek. Szeretnék továbbá hatalmas köszönetet mondani az Elf Marc VDS Racing Teamnek, amiért lehetőséget adtak nekem, hogy bemutatkozhassak a Moto2-es világbajnokságban. Alig várom már, hogy az Osztrák Nagydíjon elindulhassak. Ez egy nagy gyerekkori álmom, és nagyon izgatott vagyok, hogy megvalósíthatom egy ilyen csodálatos csapattal, akiktől tanulhatok. Mindent beleadok majd, hogy a lehető legjobban képviseljem a Marc VDS színeit.” – nyilatkozta Agius.