szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMoto2Pasini szabadkártyával indul San Marinóban

Pasini szabadkártyával indul San Marinóban

Mattia Pasini egyike azoknak a versenyzőknek, akiket nem tudnek elengedni. Az olasz ismét visszatér a Moto2-es géposztályba, hogy részt vegyen hazai versenyén Misanóban. Ez lesz a 241. nagydíja.

- Hirdetés -

Mattia Pasini idén már egyszer okozott meglepetést. Az olasz, aki 2004-ben debütált a gyorsaságimotoros-világbajnokságban, a GASGAS Aspar csapat szabadkártyájával érkezett az Olasz Nagydíjra Mugellóba, és a kvalifikáción az ötödik helyet szerezte meg. Ezt megelőzően másfél éve nem járt a GP-paddockban.

A versenyt a 15. helyen fejezte be, amiért így is egy világbajnoki pontot szerzett. A 37 éves versenyző pályafutása során már 240 futamot teljesített a világbajnokságban, a 125cc, 250cc, MotoGP és Moto2-es géposztályokban. A szeptember elején megrendezésre kerülő San Marinó-i Nagydíjon ismét Jorge Martínez csapatát erősíti majd az olasz pilóta.

- Hirdetés -

“Nagyon boldog vagyok, hogy Misanóban is rajthoz állhatok az Inde GASGAS Aspar csapattal, miután már az Olasz Nagydíjon is részt vettem.” – lelkendezett Pasini a héten. “Elmondhatjuk, hogy jól tudunk teljesíteni, és közben jól is szórakozunk.”

“Boldoggá tesz a hazai nagydíjamon való versenyzés. Remélem, a jó teljesítmény magával vonja majd a versenyképességet is a rajttól kezdve a futam végééig. Szeretnék köszönetet mondani Jorge Martínez ‘Aspar’-nak, Gino Borsoinak és az egész csapatnak ezért a lehetőségért.”