2024. április 24. 21:36
KezdőlapMoto2Pasini szabadkártyával indul San Marinóban

Pasini szabadkártyával indul San Marinóban

Mattia Pasini egyike azoknak a versenyzőknek, akiket nem tudnek elengedni. Az olasz ismét visszatér a Moto2-es géposztályba, hogy részt vegyen hazai versenyén Misanóban. Ez lesz a 241. nagydíja.

Mattia Pasini idén már egyszer okozott meglepetést. Az olasz, aki 2004-ben debütált a gyorsaságimotoros-világbajnokságban, a GASGAS Aspar csapat szabadkártyájával érkezett az Olasz Nagydíjra Mugellóba, és a kvalifikáción az ötödik helyet szerezte meg. Ezt megelőzően másfél éve nem járt a GP-paddockban.

A versenyt a 15. helyen fejezte be, amiért így is egy világbajnoki pontot szerzett. A 37 éves versenyző pályafutása során már 240 futamot teljesített a világbajnokságban, a 125cc, 250cc, MotoGP és Moto2-es géposztályokban. A szeptember elején megrendezésre kerülő San Marinó-i Nagydíjon ismét Jorge Martínez csapatát erősíti majd az olasz pilóta.

„Nagyon boldog vagyok, hogy Misanóban is rajthoz állhatok az Inde GASGAS Aspar csapattal, miután már az Olasz Nagydíjon is részt vettem.” – lelkendezett Pasini a héten. „Elmondhatjuk, hogy jól tudunk teljesíteni, és közben jól is szórakozunk.”

„Boldoggá tesz a hazai nagydíjamon való versenyzés. Remélem, a jó teljesítmény magával vonja majd a versenyképességet is a rajttól kezdve a futam végééig. Szeretnék köszönetet mondani Jorge Martínez ‘Aspar’-nak, Gino Borsoinak és az egész csapatnak ezért a lehetőségért.”