2024. március 29. 16:38
KezdőlapMoto2Aoyama: Talán teljesíthettünk volna jobban

Aoyama: Talán teljesíthettünk volna jobban

Az Aragóniai GP-n elért 4. helyezésével Ai Ogura mindössze három pontot veszített a világbajnoki tabellán a világbajnokságot vezető Augusto Fernández mögött. Hiroshi Aoyama csapatvezető azonban csak részben volt elégedett.

A Moto2 világbajnoki címre aspiráló Ai Ogurának nehéz hétvégéje volt a Aragónban. A kvalifikáción először a Q1-ben kellett helytállnia, végül a második időmérő edzésen ez a 8. rajtkockához volt elég. A jó rajt után a japán hibátlan versenyt mutatott be. A futam utolsó harmadában a Marc VDS versenyzőjével, Tony Arbolinóval küzdött, akit a célban hét századmásodperccel hagyott maga mögött, így a 4. helyet szerezte meg.

„Keményen dolgoztam az egész versenyen. Vasárnap ismét sokat javultunk, de mivel kicsit hátrébbról indultunk, sajnos a verseny végén nem tudtam az élre kerülni. Ennek ellenére elégedett vagyok az eredménnyel.” – jelentette elégedetten Ogura.

Csapattársa, Somkiat Chantra szintén lendületes versenyt futott a 9. helyről. 21 kör után a hetedik helyen haladt át a célvonalon.

Hiroshi Aoyama csapatfőnök elismerte védencei teljesítményét, de azt is jelezte, hogy ennél többet is lehetett volna tenni:

„Ahhoz képest, hogy milyen nehéz volt számunkra a hétvége, mindketten jó versenyt futottak. Különösen a futam végén volt erős tempójuk. Talán jobban is teljesíthettünk volna, de ezen a hétvégén azt nyújtották, amire képesek voltak.”