2024. április 25. 18:10
KezdőlapMoto2Ogura: A legjelentősebb győzelem számomra

Ogura: A legjelentősebb győzelem számomra

A japán Moto2-es futam nagy izgalmakat hozott. A versenyen időnként több versenyző is vezetett, de végül a helyi hős, Ai Ogura győzött riválisai felett – a japán szurkolók legnagyobb örömére.

Miután a szombati kvalifikációt hosszú időre félbeszakították, mert a heves esőzés miatt nem lehetett a motegi versenypályán körözni. Arón Canet megszerezte a pole pozíciót – Ai Ogura viszont csak a 13. lett.

A verseny napján azonban kisütött a nap, és a 4,8 km-es pálya a legjobb oldaláról mutatkozott meg. Ai Ogura, az Idemitsu Honda Team Asia versenyzője vasárnap fordított, és megszerezte a futamgyőzelmet. Canet, Somkiat Chantra és Alonso López is az élen állt korábban, de Ogura a 13. körben átvette a vezetést, és a célig nem is adta át azt.

„Ez a győzelem nagyon nagy jelentőséggel bír, különösen a japán szurkolók számára. 2006 óta egyetlen japán sem nyert hazai versenyen. Fantasztikus, hogy sikerült elérnünk ezt az eredményt.” – számolt be büszkén Ogura.

„Természetesen ez a győzelem a legjelentősebb számomra ebben a szezonban.”

A legutóbbi japán győztes a felkelő nap országában rendezett nagydíjon Hiroshi Aoyama, a Honda Team Asia csapatfőnöke volt. 2006-ban a 250 köbcentiméteres géposztályban diadalmaskodott a KTM-en.

„Szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak és mindazoknak, akik támogatnak.” – tette hozzá Ogura.

„Tudtam, hogy az elejétől kezdve nyomnom kell, mert csak a 13. helyről indultam. Szerencsére jól indultam. Mivel jó volt a tempóm, így be tudtam húzni a győzelmet.”