2024. április 20. 15:50
KezdőlapMoto2A Red Bull KTM Ajo 2023-as Moto2-es felállása is hivatalos

A Red Bull KTM Ajo 2023-as Moto2-es felállása is hivatalos

A Red Bull KTM Ajo büszkén 2023-as felállása is hivatalos. Pedro Acosta mellé Albert Arenas csatlakozik a csapathoz.

Albert Arenas több mint száz Grands Prix-vel a háta mögött érkezik a Red Bull KTM Ajo csapatához. Miután 2020-ban Moto3-as világbajnok lett, 2021-ben fellépett a Moto2-be, a következő szezonban pedig már a harmadik évét fogja teljesíteni a kategóriában. A 25 éves Arenas arra törekszik, hogy a 2023-as szezonban a lehető legjobb eredményeket érje el.

Pedro Acosta a Red Bull KTM Ajo versenyzője lesz a harmadik egymást követő évben. A 2021-es újonc évében Moto3-as világbajnok, a 2020-as Red Bull Rookies Cup bajnoka jövőre második Moto2-es szezonjának vág neki. Acosta az idei szezonban eddig két győzelmet, egy dobogót és egy pole pozíciót tudhat magáénak.

Aki Ajo és Pedro Acosta Fotó: Ajo Motorsport

Ezzel a felállással a Red Bull KTM Ajo két fiatal, de tapasztalt versenyzőt hoz össze annak érdekében, hogy a lehetős legjobb eredményeket érjék el.

AKI AJO – CSAPATVEZETŐ:

„A szezon véghajrájában nagyon elégedettek vagyunk a versenyzőink által elért eredményekkel, de itt az ideje bejelenteni azokat a versenyzőket, akik a következő szezonban a Red Bull KTM Ajo színeiben fognak versenyezni. Nagyon örülünk, hogy két erős versenyzőnk van Albert Arenas és Pedro Acosta személyében. Ez a tehetség és a fiatalság nagyszerű kombinációja, amellyel nagyszerű lehetőségünk lesz arra, hogy megtartsuk azt a szintet, amit eddig a Moto2-ben mutattunk. Pedro Moto3-as világbajnok, és idén megmutatta, hogy képes a győzelemre és a gyors alkalmazkodásra, annak ellenére, hogy még csak két éve van a világbajnokságban. Biztos vagyok benne, hogy jövőre egy lépéssel tovább megy, és örülünk, hogy már most megértette, hogy egy versenyző profi karrierje nem egy év alatt épül fel, hanem lépésről lépésre, miközben élvezi a folyamatot. Láthattuk, hogy Albert Arenas egy olyan versenyző, aki minden osztályban mindig a csúcsra tör. Egyre közelebb kerül az élmezőnyhöz a Moto2-ben. Bízunk benne, hogy jövőre együtt odaérhetünk, hiszen Albert már most megmutatta, hogy igazán szorgalmas és olyan srác, aki mindig feljebb emeli a céljait.”

ALBERT ARENAS – VERSENYZŐ:

„Nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy a következő szezonban a Red Bull KTM Ajo csapatához csatlakozhatok. Tudom, mit jelent ennek a projektnek a részese lenni, és úgy gondolom, hogy ugyanazok az értékek jellemeznek minket. Az én DNS-em megegyezik ennek a csapatnak a DNS-ével. Szeretném megköszönni Aki Ajo-nak, a KTM-nek és a Red Bullnak a belém vetett bizalmat, hogy ezt lehetővé tették. Most itt az ideje, hogy az idei szezon hátralévő futamaira koncentráljunk, tovább fejlődjünk, és készen álljunk 2023-ra.”

PEDRO ACOSTA – VERSENYZŐ:

„Boldog vagyok, hogy a Red Bull KTM Ajo csapatnál folytathatom. Ez lesz a harmadik közös évünk, és ez olyan bizalmat teremtett, amely fontos alapot teremt 2023-ra. Idén jól készülünk a következő szezonra. Hibáztunk, de ugyanakkor sokat tanulunk belőlük. Ez az, ami számít, és úgy gondolom, hogy 2023-as jó év lehet a csapat számára.”