2022. december 01. 18:38
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMoto2Alonso López lehet az Év Újonca

Alonso López lehet az Év Újonca

- Hirdetés -

Alonso López csak a Francia Nagydíjon csatlakozott Moto2-es világbajnoki szezonhoz. Ennek ellenére már most dobogós helyezésekkel és győzelmekkel nyűgözi le a közönséget. Sepang még ő a legjobb újonc is.

Amikor Luca Boscoscuro a jerezi Moto2-es futam után meghúzta a nadrágszíjat, és a gyenge teljesítmény miatt elküldte Romano Fenatit, ez a kemény hozzáállás az olaszhoz éles kritikát váltott ki sokakban. A Speed Up csapattulajdonosa ezután a Le Mans-i GP-re visszahozta a világbajnokságba a fiatal spanyol Alonso Lópezt.

López már az előző évben is a Boscoscuro színeiben versenyzett a Moto2-es Európa-bajnokságon, és második lett Fermín Aldeguer mögött, aki szintén a Moto2-es világbajnokságon debütál az olasz csapatnál.

- Hirdetés -

López, aki korábban a Honda és a Husqvarna színeiben versenyzett a Moto3-as világbajnokságban, és a Mugello GP-től kezdve folyamatosan a pontszerző helyeken végzett, bebizonyította, hogy alkalmas a világbajnokságra. Silverstone-ban a spanyol először végzett a dobogón, Misanóban és Phillip Island-en pedig első két győzelmét ünnepelhette.

- Hirdetés -

Vasárnap Malajziában Alonso López a szezon ötödik Top3-as helyezésével tündökölt.

“Nagyon örülök ennek a dobogónak, ez a harmadik négy futam alatt. A motorom jó, de talán nem ez volt a legjobb nap számomra és a csapat számára.” – számolt be a spanyol.

“Mindent beleadtam. Az elején tényleg lehetetlen volt tartani Ai és Tony tempóját, mert túl gyorsak voltak. Azt hiszem, egész jól sikerült a verseny, némi kockázatot vállaltam, de mindig a célba érést tartottam szem előtt.”

“Ez a sepangi pálya nagy kihívást jelentett számunkra. Azt hiszem, mert még új vagyok ebben a géposztályban. Miután a kvalifikáción sok hibát vétettem, a versenyen nagyon jó tempót diktáltam. A jövőben jobban kell helytállnunk a kvalifikáción. Vasárnap a szezon legjobb rajtját mutattam be, mert hihetetlenül sok versenyzőt tudtam megelőzni az első körben.”

A Boscoscuro versenyzője a malajziai második helyével átvette a vezetést a “Legjobb újonc” értékelésben, megelőzve ezzel Pedro Acostát.

“Hihetetlen. Én is átlagosan legfeljebb a 10-12. helyekre számítottam, de most négy versenyen három dobogós helyezésünk van. Ez tényleg hihetetlen.”