2024. április 19. 17:56
KezdőlapMotoGPA Behind the Dream sorozat 5. része - Főszerepben Alberto Puig

A Behind the Dream sorozat 5. része – Főszerepben Alberto Puig

A „Behind the Dream” című sorozat ötödik epizódja a Repsol Honda csapatfőnökéről, Alberto Puigról szól. A spanyol magáról és múltjáról beszél az aktuális epizódban.

Alberto Puig rajongása a motorversenyzés iránt már gyermekkorában elkezdődött, amikor édesapja egy 50 köbcentis Honda Monkey-t adott neki.

„Szerettem motorozni, és szerencsém volt, hogy jó voltam.” – magyarázta a spanyol, aki hétéves korában vett részt első versenyein. 1995-ben ő lett az első spanyol, aki 500 köbcentis nagydíjat nyert – otthon, Jerezben.

Mindössze négy futammal később Puig olyan súlyosan bukott Le Mans-ban, hogy hosszú hetekig, hónapokig kellett küzdenie a következményekkel. A baleset miatt már 1997 végén felhagyott pályafutásával.

Még ma is hangsúlyozza: „Túl gyors voltam abban a kanyarban, de tényleg nem tudom, hogyan estem el”.

„Én már nem versenyezhetek, de segíthetek az embereknek versenyezni. Segíthetek a fiataloknak ebben a tevékenységben.”

Később Dani Pedrosa menedzsere lett, akivel együtt ünnepelhette a 125 köbcentis és 250 köbcentis világbajnoki címeket, valamint összesen 31 MotoGP-sikert.

Ma Puig a Repsol Honda csapatnál dolgozik a MotoGP-ben, mint csapatvezető.

„Az emberek sok baromságot terjeszthetnek Albertóról, de számomra ő jelentős személy.” – hangsúlyozta csapatfőnökéről Marc Márquez.

„Őszinte. Ha valaki őszinte és egyenesen beszél veled, annak általában nincs sok barátja.”

„Nem vagyok színész. Azt, hogy az emberek hogyan látnak téged, nem tudod befolyásolni. De őszintén szólva, nem is érdekel.” – ez Puig mottója.

Ha többet szeretnél megtudni Alberto Puigról, nézd meg a YouTube-on a „Honda – Behind the Dream” legújabb részét. A valenciai futam előtt a japán gyártó kiadja a sorozat hatodik és egyben utolsó epizódját.

Az epizód: