2023. február 07. 12:11
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMoto2Nem csak Acosta nem érzi késznek magát a MotoGP-re

Nem csak Acosta nem érzi késznek magát a MotoGP-re

Ai Ogura a döntőben Augusto Fernández ellen vívott látványos csatában alig maradt le a Moto2-es világbajnoki címről. Azonban még a bajnoki címmel a tarsolyában is maradt volna az osztályban 2023-ban. Még nem érzi magát késznek.

Ai Ogura a Honda Team Asia színeiben indul a 2023-as Moto2-es világbajnokságon Kalex motorral, csapattársával, Somkiat Chantrával együtt. A japán versenyző szeretné megszerezni a bajnoki címet, miután 2021-ben a nyolcadik helyen végzett, és ebben a szezonban második lett, mielőtt a MotoGP felé venné az irányt.

“Sok minden történt ebben a szezonban. Először is, idén volt egy győzelmem, ami az elmúlt három évben nem volt jellemző. Szép szezon volt.” – mondta boldogan a 21 éves versenyző.

“Egész évben javultunk, de az is világos, hogy a végén elvesztettem a csatát. Jövőre meg akarjuk nyerni a bajnokságot, ezért dolgozunk. Természetesen bízom benne, hogy harcolhatok a bajnoki címért, hiszen ebben a szezonban második lettem, a bajnok pedig felkerült a MotoGP-be. Abban a helyzetben vagyok, hogy 2023-ban meg kell szereznem a bajnoki címet” – hangsúlyozta a japán versenyző. “Acosta és López különösen erős lesz.”

Sokáig szó volt arról is, hogy Ogura idén az LCR Honda csapathoz kerül. Végül Takaaki Nakagami kapta meg a lehetőséget, Ogura pedig továbbra is a Moto2-ben versenyez.

“Meglátjuk, mi lesz a következő lépés. Az érzéseim versenyről versenyre változnak. Ha úgy érzem, hogy készen állok a MotoGP-re, és megkapom a lehetőséget, akkor meg akarom tenni ezt a lépést. Minden versenyző más helyzetben van, más a tehetsége, másképp csinálja a dolgokat és másképp gondolkodik. Nem lehet megmondani, hogy mi lenne a legjobb pillanat a feljebb lépésre. Jövőre inkább a Moto2-ben maradnék. Ha úgy gondolom, hogy MotoGP-pilóta lehetek, akkor arra az útra tévedek úgyis. Nem hiszem, hogy a jövő év lett volna a megfelelő időpont, ezért úgy döntöttem, hogy maradok.”

“Magamra koncentráltam, és ezért hoztam meg a döntést. Összehasonlítottam magam a MotoGP kategóriában versenyzőkkel, és rájöttem, hogy még nem tudok velük harcolni, és nem állok készen erre.”