2024. március 28. 20:24
KezdőlapMotoGPPernat szerint a Honda hatalmas bajban van, még Márquez sem garancia semmire

Pernat szerint a Honda hatalmas bajban van, még Márquez sem garancia semmire

Carlo Pernatnak van néhány jó tanácsa a szupersztár Marc Márquez és az újonc Mir köré szerveződő Honda csapat számára.

A GPOne.com-nak nyilatkozva Pernat így értékelte a helyzetet a következő szezonra vonatkozóan:

„A Hondának át kell dolgoznia a motort, és bajban van. Minden jó, amit a Yamaha az előző barcelonai és misanói teszteken mutatott, de úgy tűnt, hogy Valenciában ismét minden ment a levesbe – és Fabio Quartararo eléggé feldúlt volt. A KTM sem toporog egy helyben, de még nincs kész. Az Aprilia rosszul teljesített az elmúlt öt versenyen, ezt ne felejtsük el, még akkor sem, ha nagy meglepetést jelentettek idén.”

„A Ducatinak minden adott ahhoz, hogy domináljon, a motor és a versenyzők – és most nem csak a világbajnok Bagnaiára és Bastianinire gondolok, hanem ott van Bezzecchi és Martín is. Számomra továbbra is a Ducati a favorit.” – összegzett Pernat.

„A Ducati ellenfelei mindig ugyanazok: Fabio Quartararo és Márquez, ha fizikailag képes rá. Talán a KTM-től is látunk majd valamit, de véleményem szerint ők még nem állnak készen. Az Apriliát sajnálom, de nem látom őket a világbajnoki küzdelemben. Az elmúlt szezon utolsó versenyein csalódást okoztak nekem. Nem hiszem, hogy Aleix meg tud ismételni egy olyan szezont, mint amit 2022-ben mutatott a szezon háromnegyedében. Viñalesnek pedig sok hullámvölgye van, nem látom őt még abban a helyzetben, hogy világbajnokságot nyerjen.”

„Honda-főnökként két különálló fejlesztést erőltetnék, még ha ez költséges is. Mert ha Márquez számára fejleszted a motort, a másik versenyző nem fog megbirkózni vele, ahogy senki sem. Ez egy nagy kérdőjel. Kétszer olyan keményen kell dolgozniuk: Marcra kell hagyatkozni, mert ő kivételes. Különben nagy bajban lesznek.”

„Meg kell dicsérni Márquezt a visszatéréséért, az akaraterejéért és mindenért. A Honda azonban egyértelműen bajban van. Mi legyen: fejlesszenek csak Márquezre, vagy a többi versenyzőre is? Túl sok a kérdőjel.”